Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 31/3 - Προς πλήρη αποκλιμάκωση μέτρων - Η Omicron δεν περιορίζεται

Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί από 31/3 - Προς πλήρη αποκλιμάκωση μέτρων - Η Omicron δεν περιορίζεται
Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε πως όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ
Σχετικά Άρθρα
Τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς έθεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.
«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία. Αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον Σκάι.
Επίσης επεσήμανε πως «όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας».

Η Omicron δεν περιορίζεται

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ο κ. Πλεύρης μίλησε για πλήρη αποκλιμάκωση τους.
«Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Omicron έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Delta αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό,τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως στη χώρα τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.
«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης