Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Το ΚΙΝΑΛ ήταν συνταγματικά υποχρεωμένο να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Βενιζέλος: Το ΚΙΝΑΛ ήταν συνταγματικά υποχρεωμένο να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής προς αποφυγή παρεξηγήσεων
Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί γιατί «συνταγματικά η πρόταση δυσπιστίας δεν οδηγεί αυτομάτως σε εκλογές αν γίνει - θεωρητικά - αποδεκτή
Σχετικά Άρθρα

O πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχολιάζει από συνταγματικής πλευράς την κατάθεση της πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «το ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ ήταν συνταγματικά υποχρεωμένο να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας προς αποφυγή όχι μόνο πολιτικών αλλά και θεσμικών παρεξηγήσεων».
Ο κ. Βενιζέλος εξηγεί μάλιστα γιατί «συνταγματικά η πρόταση δυσπιστίας δεν οδηγεί αυτομάτως σε εκλογές αν γίνει - θεωρητικά - αποδεκτή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά κι αντιθέτως σημειώνει ότι «οδηγεί στην εφαρμογή των διαδικασιών σχηματισμού κυβέρνησης με τη χορήγηση διερευνητικών εντολών κατά το άρθρο 37», δηλαδή στις διερευνητικές εντολές.
«Πρακτικά, με τα αριθμητικά δεδομένα της παρούσας Βουλής, τη δύσκολη απόφαση για τη στιγμή διεξαγωγής των εκλογών θα τη λάβει μόνος του ο κ. Μητσοτάκης», υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας συγκεκριμένα πώς «πολιτικά η άμεση κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς μεταφέρει τη δημόσια συζήτηση από το διάχυτο και συνεπώς ανεξέλεγκτο κοινωνικό επίπεδο της δυσαρέσκειας για την αδυναμία διαχείρισης κρίσεων, στο ασφυκτικά συγκροτημένο πολιτικό και μάλιστα κομματικό επίπεδο της «επίσημης» και «μετωπικής» αντιπαράταξης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».
Συμπληρώνει ότι είναι « ένα επίπεδο γεμάτο κουραστικές κοινοτοπίες, βολικό για μια κυβέρνηση που παραμένει πάντα ικανοποιημένη από τον εαυτό της γιατί επικαλείται διαρκώς τη χειρότερη ποιότητα της προκατόχου της και μια αντιπολίτευση που δεν μπορεί να μετασχηματίσει την ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας σε πρωτότυπο πολιτικό λόγο.
Λόγο που δεν εγκλωβίζεται σε μονοψήφιο αριθμό στερεοτύπων».
Και καταλήγει πως «αυτό είναι τώρα το στοίχημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης