Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για κακοκαιρία: Δεν τα κατάφερε ο κρατικός μηχανισμός – Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο

Θεοδωρικάκος για κακοκαιρία: Δεν τα κατάφερε ο κρατικός μηχανισμός – Η Αττική Οδός διαβεβαίωνε ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο
"Eάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις", τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την κακοκαιρία «Ελπίς».
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας», ενώ για τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν ανέφερε ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποζημιωθούν.
Ακόμη, αναφορικά με το μπαλάκι ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη».
Πρόσθεσε πως «η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο. Καμία Τροχαία δεν μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό».
Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε «δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;».

Πρόταση δυσπιστίας

Για την πρόταση μομφής σημείωσε πως είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση, ενώ χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση.
Όπως είπε, «είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Η κίνηση για την μομφή ενάντια στην κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης