Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Στις 18:00 η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 30/1 η ονομαστική ψηφοφορία

Βουλή: Στις 18:00 η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 30/1 η ονομαστική ψηφοφορία
Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου και Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου
Σχετικά Άρθρα

Στις 18:00 σήμερα Παρασκευή 28/1 το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του κ. Δ. Τζανακόπουλου και της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).
Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.
Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής 30/1 και κατόπιν θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία.
Θα υπάρχει η δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βουλευτών ή υπουργών βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας.
Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.
Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές), κάτι που επί της ουσίας είναι αδύνατο βάσει των σημερινών συσχετισμών και ισορροπιών στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης