Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα μαύρη σελίδα για τον κρατικό μηχανισμό – Επικοινωνιακή φούσκα ο Στυλιανίδης και το αυτόνομο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Νέα μαύρη σελίδα για τον κρατικό μηχανισμό – Επικοινωνιακή φούσκα ο Στυλιανίδης και το αυτόνομο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Διπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Διαφήμιζε ότι έφερνε τον άριστο Στυλιανίδη
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη άλλη μία φορά με ένα γενικό κλίμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Ο χιονιάς που είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους εδώ και καιρό, έφερε σε εγκλωβισμό εκατοντάδες οδηγούς που έμειναν για ώρες αβοήθητοι σε κεντρικές λεωφόρους που είχαν αποκλειστεί από το χιόνι.

Διπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση – Διαφήμιζε ότι έφερνε τον άριστο Στυλιανίδη


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι διπλά εκτεθειμένη γιατί δημιούργησε ξεχωριστό υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και έφερε μετά βαΐων και κλάδων, ένα νέο εξωκοινοβουλευτικό υπουργό, τον Χρίστο Στυλιανίδη.
Και μάλιστα, αυτό συνέβη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να στελεχώσει με επιτελικά στελέχη ένα νέο υπουργείο που θα επιφορτιστούν μόνο με την οργάνωση της πολιτικής προστασίας σε έκτακτες καταστάσεις.

Η συγνώμη Στυλιανίδη και οι ευθύνες της Πολιτείας για τους μεγάλους δρόμους


Η συγνώμη που ζήτησε ο Υπουργός Χρίστος Στυλιανίδης δείχνει ξεκάθαρα την ευθύνη του υπουργείου για την χθεσινή ταλαιπωρία των οδηγών, ειδικά σε αυτούς που είχαν μείνει σε κεντρικές δημόσιες λεωφόρους όπως η Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη και Μαραθώνος.
Διότι στην Αττική Οδό ευθύνεται η διοίκηση της εταιρείας που άφησε να εισέλθουν τα βαριά οχήματα μέσα σε αυτήν χωρίς να έχει εξασφαλίσει ότι θα μπορεί να εκχιονίσει τους δρόμους της γι’ αυτό και με δελτίο τύπου ζήτησε συγνώμη και παραδέχτηκε τις μεγάλες ευθύνες της.
Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε γι’ αυτό το λόγο και καλό θα είναι να αποδώσει ευθύνες διότι ο κόσμος πληρώνει ακριβά διόδια για έναν δρόμο που δεν του προσφέρει βοήθεια στην κρίσιμη στιγμή. Η φιλική προς το Μαξίμου διοίκηση της Αττικής Οδού θα πρέπει να πληρώσει για την ταλαιπωρία των εγκλωβισμένων.

Γιατί δεν υπήρξε άμεσο σχέδιο εγκλωβισμού και βοήθειας των οδηγών; -Ποια πρόληψη;


Από εκεί και πέρα, όμως, να πούμε ότι οι ευθύνες της Πολιτείας ξεκινάνε από το γεγονός ότι έκλεισε την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και έτσι οι νταλίκες και τα βαριά οχήματα αναγκάστηκαν να περάσουν να κάνουν εκτροπή του δρομολογίου τους.
Και γιατί η Τροχαία άφησε να συνεχιστεί το μποτιλιάρισμά στις εισόδους της Αττικής Οδού.
Θα έπρεπε να παρέμβει, πόσο μάλλον όταν ήξερε ότι επίκειται ένας χιονιάς διαρκείας και τέτοιας έντασης.
Ευθύνες ρίχνουν και στον υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου ο οποίος θα έπρεπε να είχε καταρτίσει σχέδιο άμεσου εγκλωβισμού και βοήθειας στους οδηγούς που περίμεναν για ώρες μόνοι χωρίς νερό και τρόφιμα. Πέρα, από αυτό, όμως αφού γνωρίζαμε την σοβαρότητα της κατάστασης γιατί δεν υπήρξε πρόληψη και κήρυξη αργίας ώστε να μην έχουμε μετακίνηση εργαζομένων;

Ένα χρόνο μετά ξανά μένουν στο σκοτάδι σπίτια – Οι ευθύνες ΔΕΔΔΗΕ


Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Πολιτική Προστασία και το Προστασίας του Πολίτη που κατηγορείται για αδράνεια.
Στα βόρεια Προάστεια σε πολλές περιοχές υπάρχουν που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα διότι υπήρξαν τοπικές βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ από πτώσεις δέντρων.
Μας θυμίζει όταν πριν από ένα χρόνο και πάλι περιοχές όπως ο Διόνυσος και άλλοι δήμοι των βορείων προαστείων είχαν μείνει χωρίς ρεύμα για μέρες λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Δηλαδή, πέρασε ένας χρόνος και κανείς δεν πήρε την ευθύνη να μην επαναληφθούν.
Και τονίζουμε ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος παρά τις κακές υπηρεσίες του δικτύου.

Ο Πατούλης και το πέρασμα σε όλα τα κανάλια για προσωπική του προβολή


Ωστόσο, πολλοί αποδίδουν ευθύνες και στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ο οποίος αντί να συντονίζει το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων που διαθέτει η Περιφέρεια, πέρασε από όλα τα κανάλια για να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του και να κατηγορήσει την Αττική Οδό για ολιγωρία και ανευθυνότητα.
Δεν μπορεί σε αυτές τις στιγμές, να κυριαρχεί το προσωπικό και το επικοινωνιακό όφελος από το συλλογικό. Παρόλο που πρέπει να πούμε και τα 3 μέρη (Πολιτεία, Περιφέρεια, Αττική Οδός) αλληλοκατηγορήθηκαν για τις εικόνες που είδαμε.

Άλλη μία επικοινωνιακή φούσκα η Πολιτική Προστασία επί Στυλιανίδη


Όλα τα παραπάνω συνιστούν άλλη μία μαύρη σελίδα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που πέρα από τους χειρισμούς της στην πανδημία, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, είναι υπόλογο για άλλη μία αποτυχία του κρατικού μηχανισμού.
Και όχι μόνο τώρα, αλλά και στις πυρκαγιές του Αυγούστου που κάηκαν τεράστιες εκτάσεις, στις πλημμύρες στην Εύβοια και σε πολλές άλλες έκτακτες καταστάσεις.
Η δε έλευση του Χρίστου Στυλιανίδη κρίνεται ως επικοινωνιακή φούσκα.
Καρατομήθηκαν υπουργοί για να έρθει ένας ευρωπαϊκός γνώστης της Πολιτικής Προστασίας και τελικά έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης