Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Εμβολιάστηκαν 15 χιλ. πολίτες άνω των 60 μετά την επιβολή του προστίμου

Γεωργαντάς: Εμβολιάστηκαν 15 χιλ. πολίτες άνω των 60 μετά την επιβολή του προστίμου
Τι ανέφερε για τους εμβολιασμούς ο Γ. Γεωργαντάς

Τις τελευταίες 5 μέρες, μετά την επιβολή του προστίμου, έχουν εμβολιαστεί 15.000 πολίτες άνω των 60 ετών, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των πολιτών της ηλικιακής ομάδας άνω των 60, αλλά και ότι τη Δευτέρα 24/1 θα δοθεί λύση ώστε να μην πληρώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ όσοι κάτοικοι Αμερικής έχουν εμβολιαστεί έκτος Ελλάδας και έχουν γραφτεί σε ΔΟΥ εσωτερικού.
Όπως είπε, θα ανακοινωθεί ο τρόπος, που θα είναι είτε μέσω του ΚΕΠ, είτε με εφαρμογή που θα τεθεί σε λειτουργία.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι όσοι είναι γραμμένοι σε ΔΟΥ εξωτερικού δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κίνηση, ενώ υπενθύμισε πως όσοι έχουν εμβολιαστεί σε μία από τις 60 χώρες που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό που έκαναν στη χώρες αυτές στο anagnorisi.emvolio.gov.gr.
Ακόμη, ο κ Γεωργαντάς ανέφερε ότι από βδομάδα θα ταχτοποιηθεί το θέμα με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, καθώς πολλοί πολίτες που το έχουν επιλέξει χάνουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης