Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Σε 4 μήνες αναλαμβάνει η πανεπιστημιακή αστυνομία - Που θα αναπτυχθεί

Θεοδωρικάκος: Σε 4 μήνες αναλαμβάνει η πανεπιστημιακή αστυνομία - Που θα αναπτυχθεί
Πέντε φορές τους τελευταίους 2,5 μήνες μπήκες η αστυνομία στα πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

Σε τέσσερις μήνες αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της η Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος είπε πως τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα σήμερα Παρασκευή 14/1, την Κυριακή 16/1 παρουσιάζονται Κομοτηνή, και τη Δευτέρα 17/1 αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες.
Όπως είπε θα αναπτυχθούν σε πανεπιστήμια που έχουν πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ και σε όποια άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις.
«Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε» ανέφερε ο κ.Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι «η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει».

Τάξη και ασφάλεια

«Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5 μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε ο κ.Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή».
«Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» υπογράμμισε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης