Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παράθυρο Πλεύρη για νέα μέτρα: Εισήγηση για αποκλεισμό ανεμβολίαστων - Επανεξετάζονται τα προνόμια των εμβολιασμένων

Παράθυρο Πλεύρη για νέα μέτρα: Εισήγηση για αποκλεισμό ανεμβολίαστων - Επανεξετάζονται τα προνόμια των εμβολιασμένων

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες

Σχετικά Άρθρα

Τον δρόμο για νέα μέτρα τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για τους εμβολιασμένους έστρωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τη στιγμή που η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
«Μέσα στην επιτροπή, ήταν κυρίαρχη θέση και το βάζουμε στην ατζέντα του προβληματισμού, ότι θα πρέπει οι ανεμβολίαστοι να μην μπορούν ούτε στους εξωτερικούς χώρους να πηγαίνουν χωρίς πιστοποιητικό. Αυτό έλεγαν οι επιστήμονες στην επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «θα εξεταστεί και το θέμα πάλι των προνομίων των εμβολιασμένων. Αφήνουμε ανοιχτό το να κάνουμε δεκτές τις εισηγήσεις. Αυτός ήταν χθες ο προβληματισμός της επιτροπής».
Όπως διευκρίνισε «το αφήνουμε ανοιχτό στο πλαίσιο της συζήτησης της υποχρεωτικότητας».

Ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ίδια στιγμή, ο κ. Πλεύρης προανήγγειλε τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες. Όπως είπε, έχει σχεδόν αποφασιστεί, η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού να είναι επτά μήνες και όσοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα θεωρούνται ανεμβολιαστοι.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια» επεσήμανε.

Πιεσμένο το ΕΣΥ

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης υπογράμμισε ότι η δυναμική της Omicron είναι παρά πολύ μεγάλη και επεσήμανε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ωστόσο το ζήτημα είναι το κατά πόσο τα κρούσματα θα γίνουν νοσηλείες.
«Στη χώρα μας παράλληλα υπάρχει και η Delta και όσοι είναι διασωληνωμένοι έχουν την παραλλαγή Delta. Oπότε ξεκινάμε με ήδη πιεσμένο το ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το σύστημα Υγείας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει ένα μοντέλο ενίσχυσης προσωπικού αλλά και επίταξης υπηρεσιών γιατρών.

Παρεμβάσεις στα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης