Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μόσιαλος με μία ανάρτηση έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση – Ανοίγει πάλι το χάσμα δεξιάς πτέρυγας με εκσυγχρονιστές

Ο Μόσιαλος με μία ανάρτηση έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση – Ανοίγει πάλι το χάσμα δεξιάς πτέρυγας με εκσυγχρονιστές
Έντονη κριτική από πρόσωπα στη ΝΔ που προέρχονται από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος και έχουν εκφραστεί αρνητικά με την εμμονή Μητσοτάκη να αξιοποιεί στην κυβέρνηση πρόσωπα από ΠΑΣΟΚ 
Σχετικά Άρθρα

Η σκληρή ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου για την θρησκεία και Εκκλησία ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων σε κυβερνών κόμμα και κυβέρνηση που επανέφερε το γνωστό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την δύσκολη συνύπαρξη των κεντροαριστερών στελεχών και των στελεχών της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ.

Απρεπής ανάρτηση από Μόσιαλο για την Παναγία Θεοτόκο


Θα πρέπει να πούμε ότι το σχόλιο και η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου ήταν απρεπείς και για τον τρόπο που εκφράστηκε αλλά, κυρίως, για τον χρόνο που αυτή έγινε.
Δεν είναι δυνατόν να διακωμωδείς την Παναγία, σύμβολο της Ορθοδοξίας σε μία μεγάλη γιορτή των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο επειδή δεν συμφωνείς για το ειδικό καθεστώς των ελέγχων στην Εκκλησία με την ίδια την κυβέρνηση που σε έχει επιλέξει να εκπροσωπείς σε διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τον COVID 19.

Κυρανάκης κατά Μόσιαλου και κεντρώων

Αυτό έγινε αφορμή να ανέβουν στα κάγκελα πρόσωπα στη Νέα Δημοκρατία που προέρχονται από την δεξιά πτέρυγα του κόμματος και έχουν εκφραστεί αρνητικά με την εμμονή Μητσοτάκη να αξιοποιεί στην κυβέρνηση πρόσωπα από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Καταρχάς, ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος τελευταία φορά είχε πάρει ανοικτά το μέρος του φίλου Κωσταντίνου Μπογδάνου όταν ο τελευταίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία επειδή είχε επιτεθεί στο ΚΚΕ…
Ο κ. Κυρανάκης ήταν ιδιαίτερα οξύς θυμίζοντας ότι ο κ. Μόσιαλος αναδείχτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον χαμένο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, οπότε και δεν έχει καμία νομιμοποίηση ούτε την κοινωνική αναφορά να τοποθετείται για τέτοια ζητήματα με απρεπή σχόλια.

Άδωνις-Κεραμέως ζήτησαν να ανασκευάσει τη δήλωση


Ωστόσο, ιδιαίτερα αυστηροί ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η τελευταία τόνισε ότι ήταν λυπηρή η δήλωση Μόσιαλου που πρόσβαλλε τους χριστιανούς ορθόδοξους τις άγιες μέρες, ενώ ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν βρήκε το θάρρος ο κ. Μόσιαλος να ζητήσει συγνώμη για την ατυχή δήλωσή του.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένο με την δήλωση Μόσιαλου αλλά και με την μετέπειτα παρουσία του σε κανάλι, καθώς η εμφάνισή του ήταν το ίδιο επιθετική για την Εκκλησία αλλά και σκωπτική απέναντι στην κυβέρνηση υπονοώντας ότι για πολιτικούς λόγους αφήνει «τρύπες» και «ειδικά καθεστώτα», δηλαδή την Εκκλησία στην οποία δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος.

Και οι πολιτικοί φίλοι του Μόσιαλου…


Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Η. Μόσιαλος έχει και στελέχη που τον έχουν υποστηρίξει, είναι γνωστό ότι στο ίδιο μήκος κύματος για το ζήτημα της Εκκλησίας εκπέμπουν ο κ. Σκέρτσος αλλά και ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και στελέχη του μεγάρου που δεν κατέχουν υψηλόβαθμο ρόλο υπουργού. Συνδετικός κρίκος όλων των παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ…

Επανεμφάνιση Μπογδάνου που δείχνει το χάσμα με ΝΔ

Πάντως, στον καβγά Μόσιαλου-Εκκλησίας πήρε μέρος και ο διαγραμμένος της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος που με αναρτήσεις του επιτέθηκε στο κόμμα που δεν απέπεμψε τον Ηλία Μόσιαλο για την απρεπή ανάρτησή του λέγοντας «αυτή είναι πια η Νέα Δημοκρατία». Είναι προφανές, ότι τόσο ο διεγραμμένος Μπογδάνος όσο και στελέχη και ψηφοφόροι της ΝΔ, έχουν δυσαρεστηθεί για την αλλαγή DNA που έχει υποστεί η ΝΔ τόσο σε θέματα ατζέντας όσο και σε θέματα προσώπων. Δεν μπορείς να διαγράφεις τον Μπογδάνο γιατί τα επέκρινε το ΚΚΕ και να αφήνεις τον Η.Μόσιαλο που σατίρισε την Εκκλησία και την Ορθόδοξη πίστη παραμονή Χριστουγέννων. Ο κ. Μόσιαλος είναι κυβερνητικός αξιωματούχος και όχι ένα τρολ του διαδικτύου…

Κρίσιμες μέρες για το Μαξίμου, έρχονται μέτρα…


Το Μαξίμου βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. Δεν μπορεί να απεμπολίσει τώρα που δυναμώνει το ΠΑΣΟΚ, την κεντρώα του προσέγγιση σε πρόσωπα και θέσεις. Αλλά και σε σχέση με την πανδημία, την ώρα που αφήνει στο ίδιο χαλαρό καθεστώς την Εκκλησία, θα πρέπει να πάρει πιο νωρίς μέτρα που ισοδυναμούν με μερικό lockdown σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Η 3η Ιανουαρίου είναι πλέον πολύ μακριά και θα βρεθεί πάλι στη φάση να αναιρέσει ξανά τα λεγόμενά της, λαμβάνοντας μέτρα νωρίτερα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης