Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έρχεται και 4η δόση... - Γεωργαντάς: Θα γίνει σε ανοσοκατασταλμένους ή σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα

Έρχεται και 4η δόση... - Γεωργαντάς: Θα γίνει σε ανοσοκατασταλμένους ή σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποστήριξε πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λειτούργησε στους άνω των 60 ετών
Σχετικά Άρθρα
Προς τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση εν μέσω εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην 4η δόση υποστήριξε πως μάλλον θα προχωρήσει και θα χορηγηθεί σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, σε ανοσοκατασταλμένους ή σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα που δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς με βάση τις προηγούμενες δόσεις και χρήζουν μεγαλύτερης προστασίας. «Εκεί η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι πρέπει να γίνει. Θα ακούσουμε τις υποδείξεις των ειδικών σε σχέση με το αν θα αφορά και τους ηλικιωμένους» είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Στους άνω των 60 ετών η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού λειτούργησε, έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασθέντων το τελευταίο διάστημα, προχωράμε πολύ ικανοποιητικά. Η υπόδειξη των ειδικών και τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα διαμορφωθούν το επόμενο διάστημα θα καθορίσουν και την όποια άλλη εξέλιξη στην δυναμική διαδικασία της αντιμετώπισης του κορωνοϊού», επεσήμανε.

Η μετάλλαξη Omicron

Σχετικά με τη μετάλλαξη Omicron, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι «έχει ανατρέψει τους σχεδιασμούς σε όλες τις χώρες και επιβάλλει την αλλαγή στρατηγικής. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκθετικής αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού από την συγκεκριμένη μετάλλαξη και αυτό υπό το πρίσμα των μεγάλων συναθροίσεων που γίνονται την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων».
Παράλληλα, επεσήμανε πως «ήμασταν σε ένα σημείο περιορισμού των επιδημιολογικών δεδομένων με την μετάλλαξη Delta, αλλά πριν την επέλαση της Omicron ορθώς αλλάζει η στρατηγική και ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων με σκοπό να προλάβουμε αυτό που άλλες χώρες βιώνουν ήδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης