Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τεράστια η φθορά της κυβέρνησης σε διαχειριστικό και πολιτικό επίπεδο - Πρωτιά της ΝΔ σε αναποφάσιστους και δυσαρεστημένους

Τεράστια η φθορά της κυβέρνησης σε διαχειριστικό και πολιτικό επίπεδο - Πρωτιά της ΝΔ σε αναποφάσιστους και δυσαρεστημένους
Είναι δεδομένο ότι η φθορά για τη Νέα Δημοκρατία σε κυβερνητικό επίπεδο θα είναι μεγάλη και χωρίς επιστροφή,
Σχετικά Άρθρα

Είναι δεδομένο ότι η φθορά για τη Νέα Δημοκρατία σε κυβερνητικό επίπεδο θα είναι μεγάλη και χωρίς επιστροφή, εκτιμούν πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης.
Το εισπράττουν από την ανησυχία και την δυσαρέσκεια στις τοπικές κοινωνίες όπου δεν μπορούν να δικαιολογήσουν, πόσο μάλλον να υπερασπιστούν, την κυβερνητική γραμμή.

Το κρίσιμο στοιχείο της Prorata για την κυβέρνηση

Ειδικά για τα ζητήματα της πανδημίας, ένα πολύ μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία έχουν μετατοπιστεί στους δυσαρεστημένους αναποφάσιστους.
Το περιγράφει αναλυτικότητα και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata, ότι οι ψηφοφόροι του 2019 που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, σε μεγάλο ποσοστό έχουν απογοητευτεί και πλέον βρίσκονται στην μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Το μόνο που σώζει το κυβερνών κόμμα είναι ότι στην δεύτερη θέση στην ίδια κατηγορία βρίσκονται ψηφοφόροι που το 2019 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτοί έχουν απομακρυνθεί.

Πανδημία και ακρίβεια διώχνει ψηφοφόρους από την ΝΔ

Η άποψή μας για την πρώτη περίπτωση είναι ότι ανήκουν στην παραδοσιακή βάση, στα δεξιά στρώματα και έχουν δυσαρεστηθεί από την ασκούμενη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας τόσο στο θέμα της πανδημίας (υποχρεωτικοί εμβολιασμοί, σκληρά περιοριστικά μέτρα, πολύμηνα lockdown, παρατεταμένη μη κανονικότητα) όσο και στα θέματα ενεργειακής κρίσης – ακρίβειας.
Φυσικά, μην αποκλείουμε ότι παραδοσιακά τμήματα της κοινωνίας έχουν απογοητευτεί και από τις εμμονικές ατζέντες υπέρ των δικαιωματιστών, τα οποία αποτελούν μία μόδα πλέον που συγκινεί μία πολύ δραστήρια μειοψηφία και όχι την πλατιά μάζα του κόσμου.

Η κυβέρνηση δεν έδωσε βάση στην κρισιμότητα της ενεργειακής κρίσης

Στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την ΔΕΘ ακόμα, ήταν λίγα.
Ασχέτως αυτού, δεν αποτελεί τεκμήριο αξιοπιστίας κάθε μήνα να έρχεται η κυβέρνηση και να ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για ρεύμα και αέριο.
Αντιθέτως, σημαίνει ότι δεν έχεις αξιολογήσει σε βάθος το φαινόμενο της ενεργειακής κρίσης και την επίδραση που έχει και θα έχει στο ελληνικό πορτοφόλι των νοικοκυριών.
Και σε αυτό το κομμάτι, η κυβέρνηση μοίρασε… επικοινωνία.
Ταξίδια στην Αίγυπτο για να μας παρέχει ενέργεια μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου, ταξίδια στο Ισραήλ για τον Eastmed, επαφές στην Μόσχα για φθηνότερο φυσικό αέριο.
Κενό γράμμα ήταν όλα αυτά για τα νοικοκυριά.

Το εισόδημα των νοικοκυριών παρά τις φοροελαφρύνσεις συρρικνώνεται

Παράλληλα, η κυβέρνηση, μέσω του οικονομικού επιτελείου και Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, επαίρεται ότι έχουμε αύξηση του μέσου διαθέσιμου εισοδήματος κάθε νοικοκυριού 4 φορές πάνω από την αύξηση του πληθωρισμού.
Ωστόσο, από το επιχείρημα της παροδικότητας των αυξήσεων έχει πλέον «καεί» και ο πληθωρισμός ο οποίος ανεβαίνει παγκοσμίως σε Αμερική και Ευρώπη θα φέρει μόνιμες αυξήσεις και στην ελληνική οικονομία.
Οι φοροελαφρύνσεις που έχει φέρει η κυβέρνηση έχουν ήδη καλυφθεί από τις αυξήσεις σε βασικά είδη, ενώ οι μηδαμινές αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που έχουν ανακοινωθεί είναι σχεδόν για γέλια…
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση στον κατώτατο μισθό όπως έχει υποσχεθεί, υπάρχει μεγάλη αντίδραση από την πλευρά της εργοδοσίας.
Μοιραία, θα πάμε σε ένα σενάριο αύξησης όσο ο πληθωρισμός, δηλαδή ψίχουλα.

Η ΝΔ θα χάσει μεγάλο μέρος της δεξιάς βάσης της- Θα πάνε σε άλλο κόμμα και θα το βάλουν στη Βουλή

Σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχει πολύ μεγάλη κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωσταντίνος Μπογδάνος διώχθηκε από την ΝΔ και όπως φαίνεται, από όσα γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θέλει να επιστρέψει.
Εμφανώς χολωμένος που η ΝΔ υποστηρίζει περισσότερο την Αριστερά απ’ ότι την παραδοσιακή δεξιά βάση και τις αρχές της, έχει αρχίσει τις συζητήσεις με άλλα κόμματα προς τα δεξιά της ΝΔ.
Στην Ελληνική Λύση υπάρχει μία καλή διάθεση να τον δεχτούν, έχουν γίνει κρούσεις.
Προσφάτως ο ίδιος κάνει παρέα με τους Κρανιδιώτη-Τζήμερο της Νέας Δεξιάς.
Από την άλλη, ο θάνατος Τράγκα αφήνει ένα κενό στο κόμμα Ελεύθεροι Άνθρωποι, οι ψηφοφόροι θα προστρέξουν λογικά σε κάποιο άλλο κόμμα που κινείται σε αυτή τη γραμμή.
Υπάρχει μία όσμωση στα δεξιά της ΝΔ και θεωρούμε ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο κόμμα που θα μπει στην Βουλή, πλην της Ελληνικής Λύσης η οποία στις δημοσκοπήσεις είναι ανεβασμένη.

Υπάρχει και άλλος παίχτης πλέον στο Κεντρο – Δεν παίζει μόνος του ο Κ.Μητσοτάκης

Στο κεντρώο χώρο, βλέπουμε ότι αναπτύσσεται στις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΚΙΝΑΛ εις βάρος και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΝΔ.
Αν παρατηρήσατε, στο θέμα της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα το ΚΙΝΑΛ δεν αντέδρασε σκληρά, θέλει να παίξει το ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης την οποία, βεβαίως, θα την επικροτήσει και το μιντιακό σύστημα για λόγους ισορροπίας.
Το μεγάλο παιχνίδι του Κέντρου θα παιχτεί στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Σε λίγες μέρες αλλαγές στις γενικές γραμματείες

Πριν μέρες ο Απόστολος Δοξιάδης κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι έχεις στις τάξεις της πολιτικάντηδες που δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις και φοβούνται το πολιτικό κόστος.
Ήταν μία προειδοποιηση από τον άλλοτε «κολλητό» του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι εάν δεν προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση υπέρ των κεντρώων και στελεχών της Κεντροαριστεράς, εκείνοι θα πάνε στο νέο ΠΑΣΟΚ του Ν. Ανδρουλάκη το οποίο ξαφνικά στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ…
Ο Πρωθυπουργός, αναγκαστικά θα δώσει και άλλο χώρο και λόγο σε αυτά τα στελέχη, και σε λίγες μέρες που θα γίνουν οι αλλαγές στους γενικούς γραμματείς μην απορήσετε εάν δείτε για παράδειγμα την στενή φίλη του κ. Δοξιάδη, Ειρήνη Αγαπηδάκη να αναλαμβάνει κάποια κρίσιμη γραμματεία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης