Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Πιθανά νέα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους - Δεν επιστρέφουν οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν

Πλεύρης: Πιθανά νέα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους - Δεν επιστρέφουν οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν
Αν και ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι επαρκή, υποστήριξε ότι σε περίπτωση που χρειαστούν νέα, αυτά θα αφορούν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Νέο μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα αφορούν ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ» δήλωσε ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα λόγω και των εορτών.
«Υπό αυτή την έννοια», είπε στη συνέχεια, «η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο».

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και έδωσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση. Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας συμμετείχε στα εγκαίνια της νέας μονάδας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης