Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαδοχικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Blinken - Menendez για γεωπολιτικές εξελίξεις και επενδύσεις

Διαδοχικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Blinken - Menendez για γεωπολιτικές εξελίξεις και επενδύσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Blinken - Συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή καθώς και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
Συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και την κατάσταση στην περιοχή, είχε σήμερα 6/12 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, A. Blinken και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, R. Menendez.
Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Συζητήθηκαν και οι επενδύσεις αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο υπουργός Blinken και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, εξέτασαν τη δύναμη της διμερούς σχέσης.
Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας.
Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.
Ο υπουργός και ο πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης