Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογεώργης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δεν γίνεται να ισχύουν εσαεί – Ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα

Κοντογεώργης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Δεν γίνεται να ισχύουν εσαεί – Ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα
«Μπαίνουμε σε μία διαφορετική φάση της πανδημίας και είναι η κατάλληλη στιγμή να θωρακίσουμε αυτό που έχουμε πετύχει», σημείωσε ο Θ. Κοντογεώργης

«Δεν γίνεται να ισχύει εσαεί» το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόνισε ο γ.γ. συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Θ. Κοντογεώργης, σημειώνοντας πως τη συζήτηση για το εύρος διάρκειας των πιστοποιητικών χειρίζεται ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο κ. Κοντογεώργης μιλώντας στο ΜΕGA ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.
Σημείωσε πως είναι χρήσιμο σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού εμβολιασμού να επισκέπτονται την πλατφόρμα για να βρουν διαθέσιμο ραντεβού νωρίτερα, καθώς ανοίγουν νέες γραμμές, ενώ από την Παρασκευή 3/12 μέχρι και σήμερα (5/12) έχουν κλειστεί 460.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Περί υποχρεωτικότητας

Κάνοντας αναφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε πως ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά αναγκαία.
Όπως είπε, «στο πλαίσιο μίας συλλογικής προετοιμασίας που υπάρχει λόγω του κορωνοϊού και της παραλλαγής Omicron, η κυβέρνηση έχει μία συγκεκριμένη στρατηγική, να θωρακίσει ότι έχουμε μέχρι τώρα, δηλαδή την τρίτη δόση. Το δεύτερο σκέλος αφορά τη διεύρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης και αποφασίστηκε για τους άνω των 60 να προχωρήσουμε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Δύσκολη απόφαση, αλλά αναγκαία. Το μήνυμα είναι ότι όλοι άνω των 60 να κάνουν την τρίτη δόση».
«Θέσαμε περιορισμούς στην είσοδο στους εσωτερικούς χώρους στους ανθρώπους άνω των 60 ετών εφόσον πέρασαν 7 μήνες από τη δεύτερη δόση. Χτες η Επιτροπή Εμβολιασμού αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα αποφάσισε τη διεύρυνση του ανοίγματος και φαίνεται ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι καλή», συμπλήρωσε.
Ακόμη, ο κ. Κοντογεώργης ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή η υποχρεωτικότητα αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, καθώς εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αλλά και πως ως προς τον εμβολιασμό των σωμάτων ασφαλείας τίθεται θέμα της λειτουργικής ικανότητας του δημοσίου.

Μέτρα

Αναφορικά με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως αυτά που θέσπισε η Γερμανία, τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη.
«Μπαίνουμε σε μία διαφορετική φάση της πανδημίας και είναι η κατάλληλη στιγμή να θωρακίσουμε αυτό που έχουμε πετύχει», σημείωσε ο κ. Κοντογεώργης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης