Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης έχει συμφιλιωθεί ότι θα χάνουμε καθημερινά 80 με 100 ανθρώπους για ένα δίμηνο

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης έχει συμφιλιωθεί ότι θα χάνουμε καθημερινά 80 με 100 ανθρώπους για ένα δίμηνο
Η σημερινή τραγική κατάσταση είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο Κ. Μητσοτάκης έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι καθημερινά για τους επόμενους δύο μήνες θα χάνουμε 80 με 100 ανθρώπους διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για τους επόμενους δύο μήνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο ίδιος στο τελευταίο του διάγγελμα, έχουμε πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και περίπου 1,5 εκατ. πολίτες άνω των 60, που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχει περάσει το εξάμηνο.
Ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο αύριο όλοι εμβολιάζονταν, η κατάσταση για τους επόμενους δύο μήνες θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολη.
Η σημερινή τραγική κατάσταση βέβαια είναι απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί αρνείται να πάρει μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα μπορούσαν να την αντιστρέψουν.
Τέτοιο μέτρο είναι η επιστροφή της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό», ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας πως «η τηλεργασία θα συμβάλει άμεσα στην αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς».

172 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Χθες το βράδυ 172 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με όσους διασωληνώνονται σε ΜΕΘ.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης, ακύρωσε με μία φράση του την εντατικολογία.
Δεν γίνεται να ακούμε τον κ. Βορίδη να λέει ότι η διασωλήνωση είναι μία απλή ιατρική πράξη.
Με αυτά που λένε, οι άνθρωποι γίνονται επικίνδυνοι.
Ο κ. Καπραβέλος το είπε ξεκάθαρα, με τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ οι ελπίδες είναι ελάχιστες.
Και -αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να αποδείξουμε τα αυτονόητα - υπάρχουν και μελέτες που το δείχνουν αυτό» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να ακυρώνει και να βγάζει ψεύτες τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τη μάχη».
Σχετικά με τον εμβολιασμό, δήλωσε την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ.
«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία στήριξε σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβάθμια περίθαλψη και αύξησε τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης