Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Εμβολιασμένο το 84% των καθηγητών

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων – Εμβολιασμένο το 84% των καθηγητών
Το πιο αποτελεσματικό μέτρο αυτή τη στιγμή στα σχολεία είναι το testing υποστήριξε η κα.Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων υποστήριξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία υποστήριξε πως το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι το αυξημένο testing.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Κεραμέως είπε πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται καλά».
«Βέβαια, όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία.
Γίνεται πολύ testing.
H μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test.
Επιπλέον, σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν εφτά τεστ την εβδομάδα (εργαστηριακά rapid και self test).
Χάρη στο μηχανισμό των τεστ στα σχολεία, γίνεται πιο έγκαιρα η διάγνωση και αντιμετωπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.
Και έτσι καταφέρνουμε να σταματήσουμε τη διασπορά» είπε η κα.Κεραμέως, αναφέροντας πως «προφανώς όσα περισσότερα κρούσματα έχουμε στην κοινωνία αυτό επηρεάζει και τα σχολεία».

Τι θα γίνει με τους αρνητές γονείς;

«Αν δει κανείς τα κρούσματα, στα σχολεία έχουμε περισσότερα κρούσματα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη» είπε η κα.Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι το 84% των καθηγητών στα σχολεία είναι εμβολιασμένο, ποσοστό που ξεπερνά το 93% στους καθηγητές των πανεπιστημίων.
Ερωτηθείσα για το θέμα των αρνητών γονέων που εμποδίζουν τα παιδιά τους να πάνε στα σχολεία, παρόλο που στη χώρα μας η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο μέχρι το Γυμνάσιο, η κα.Κεραμέως υποστήριξε πως «η προβλεπόμενη ποινή που υπήρχε για τους γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο καταργήθηκε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως είπε, το υπουργείο Παιδείας, εκτός από το θέμα της γονικής μέριμνας που τίθεται υπό εξέταση, μαζί με το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνει ειδική διάταξη που προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης δύο ετών σε γονείς οι οποίοι αρνούνται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο.
«Σε περίπτωση που ο γονέας αρνείται να στείλει το παιδί του στο σχολείο η πράξη αυτή θα αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα» υποστήριξε η υπουργός Παιδείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης