Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παροχές - φωτοβολίδες από την κυβέρνηση – Επιβεβαίωση BN για το συνταξιοδοτικό επίδομα

Παροχές - φωτοβολίδες από την κυβέρνηση – Επιβεβαίωση BN για το συνταξιοδοτικό επίδομα
Πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, οι παροχές Μητσοτάκη δεν καταπολεμούν τον πυρήνα της ακρίβειας στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών για τα θέματα της ακρίβειας προχώρησε στην εξαγγελία τριών συμβολικών παροχών.
Την έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και εργαζόμενους ΕΚΑΒ, την ενίσχυση με 250 ευρώ +50 ευρώ για κάθε τέκνο για 800.000 συνταξιούχους και πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ +50 ευρώ για κάθε μέλος σε 173.000 άτομα με αναπηρία.

Τι είχε αποκαλύψει το ΒΝ αρχές Οκτωβρίου

Καταρχάς να πούμε ότι ήδη από τις αρχές του Οκτωβρίου είχαμε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά την χορήγηση συνταξιοδοτικού επιδόματος εν είδη 13ης σύνταξης. (Δείτε εδώ).
Ήταν επιβεβλημένο καθώς εδώ και 2 χρονιές δεν είχε επιβληθεί σχετικό επίδομα, η κυβέρνηση είχε δε καταργήσει το κονδύλι για τη χορήγηση του που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επικοινωνιακού χαρακτήρα οι παροχές ανταγωνίζονται αυτές του Α.Τσίπρα

Ωστόσο, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, οι παροχές Μητσοτάκη δεν καταπολεμούν τον πυρήνα της ακρίβειας στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό και ορθώς ενίσταται ο Αλέξης Τσίπρας – τον οποίο έχουμε επικρίνει πολύ συχνά – καθώς βλέπει ότι ο Πρωθυπουργός ακολουθεί ακριβώς τις δικές του προεκλογικές τακτικές με έκτακτες παροχές και μέτρα με άκρως επικοινωνιακό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε το συνταξιοδοτικό επίδομα που είχε δώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που σε πολλές περιπτώσεις ήταν πάνω από 250 ευρώ και για δύο χρόνια οι συνταξιούχοι δεν έβλεπαν καμία αύξηση.

Εξαιρετικά λίγο το βοήθημα στους υγειονομικούς

Επίσης, η καταβολή μισθού στους 100.000 υγειονομικούς είναι λίγη σε σχέση με όσα έχουν τραβήξει οι υγειονομικοί 2 χρόνια τώρα.
Καταρχάς, να πούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλε το σκληρό νόμο της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών μόνο στους υγειονομικούς και όσοι δεν εμβολιάστηκαν τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία.
Η συνέπεια είναι γνωστή.
Σήμερα γύρω στους 6.500 υγειονομικούς βρίσκονται σε αναστολή και το ΕΣΥ στερείται των πολύτιμων υπηρεσιών τους.
Η επίταξη που έχει γίνει, ως ύστατο μέσο, δεν βοηθάει.

Γιατί η κυβέρνηση δεν γυρίζει πίσω τους υγειονομικούς με rapid test;

Η κυβέρνηση ενώ παίρνει μέτρα και υποχρεώνει για παράδειγμα σε rapid test τους πιστούς στην Εκκλησία – αμφιβάλλω εάν ελέγχονται από κάποια αρχή- δεν σκέφτεται ότι μπορεί να επιστρέψει τους υγειονομικούς στο ΕΣΥ με τον ίδιο τρόπο. Να κάνουν rapid test για να μπορούν να υπηρετούν το ΕΣΥ την δύσκολη αυτή ώρα της έξαρσης της πανδημίας.
Αντιθέτως, συνεχίζει να τους τιμωρεί για μία δύσκολη απόφαση που πήραν.
Γι’ αυτό και θα πρέπει να πούμε ότι η καταβολή μισού μισθού σε όσους υπερλειτουργούν για να τα βγάλουν πέρα με τις αυξημένες νοσηλείες στα νοσοκομεία, αξίζουν παραπάνω από ένα μισό μισθό.

Οι ανάπηροι χρειάζονται συνολικές πολιτικές

Τέλος, η παροχή πρόσθετου βοηθήματος στους ανάπηρους και τα μέλη τους είναι μία ορθή κίνηση. Θα περίμενε, όμως, κανείς να συνοδευτεί από πραγματικά μέτρα για τους ανήμπορούς συμπολίτες μας.
Όπως για παράδειγμα, να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας της χώρας, όπου για μία σύνταξη μπορεί να περιμένει μήνες για την λήψη της.
Όπως, επίσης, μία συνολική πολιτική για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στις κρατικές υπηρεσίες με τις οποίες είναι αναγκασμένοι να συναλλάσσονται.

Δεν αντιμετωπίζεται η ακρίβεια έτσι – Κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα δεν μπορούν να στοχεύσουν στο πυρήνα της ακρίβειας που υπάρχει σε βασικά προϊόντα.
Ο καφές στην Ελλάδα αυξήθηκε ενώ ο ΦΠΑ παραμένει στο χαμηλό επίπεδο. Επίσης, σύμφωνα με τις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού αιτείται (αλλά δεν παίρνει) καλύτερο θεσμικό πλαίσιο για να κάνει τη δουλειά της.
Ανέφερε δε ότι εκτός από το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε τα ακριβότερα data και τους ακριβότερους λογαριασμούς στις τηλεπικοινωνίες.
Αυτά αφορούν τους πάντες και όχι τους κατέχοντες.
Τι θα κάνει η κυβέρνηση για αυτές τις κατηγορίες;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης