Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε η κυβέρνηση των deals - Πορεύεστε με δημιουργική λογιστική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε η κυβέρνηση των deals - Πορεύεστε με δημιουργική λογιστική
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κατασκευασμένη προπαγάνδα» που αποθεώνει την κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Για «δημιουργική λογιστική και ψέματα» και «ιδεοληπτική εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές περί αυθόρμητης ρύθμισης της αγοράς» κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την οικονομία, τις ανατιμήσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε «την εικόνα μιας άλλης χώρας.
Ο κ. Μητσοτάκης και σήμερα δείχνει να μην κατανοεί. Μιλάει για μια πρόσκαιρη κρίση που θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα.
Εγώ όμως θα έρθω να εξηγήσω γιατί ο κ. Μητσοτάκης έχει αμέριστες ευθύνες γιατί και αυτήν την κρίση η ελληνική οικονομία την πληρώνει υπέρμετρα».
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «κάθε φορά τα μέτρα που ανακοινώνει κρατάνε τρεις ημέρες. Και δεν φτάνει η προχειρότητα αλλά έχετε και την κατασκευασμένη προπαγάνδα να σας αποθεώνει» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παρουσιάσει «μια πλασματική εικόνα» και ότι πορεύεται «με δημιουργική λογιστική».

«Αλωνίζουν τα ολιγοπώλια»

Αναφερόμενος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «την ώρα της πιο σκληρής ενεργειακής κρίσης έχετε αφήσει τα ολιγοπώλια στην ενέργεια να αλωνίζουμε. Δεν έχουμε πια ΔΕΗ, το "Δ" δεν υπάρχει, Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, χωρίς το "Δ"», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «πρωταγωνιστεί σε ένα «ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αδυναμία του πρωθυπουργού να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες κάνοντας λόγο για ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί τη συμπεριφορά της κυβέρνησης:

  1. Έλλειμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης
  2. Προχειρότητα
  3. Εμμονή σε παρωχημένες οικονομικές συνταγές
  4. Εθισμός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων

Υλοποιείτε νύχτα ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές στο φως της ημέρας, ό,τι δεν κατάφεραν επειδή δεν το επιτρέψαμε, εμείς έρχεστε και το κάνετε σε μια νύχτα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το κάνετε σε μια νυχτα, το κάνετε νύχτα» συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας: «Το σχέδιο το δουλεύετε εδώ και 2 χρόνια όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση και απαξιώνατε τη ΔΕΗ. Το μόνο που ξέρετε είναι να κάνετε deals για τα εξοπλιστικά, deals για την ενέργεια, deals με την υγεία τους κλινικάρχες. Είστε η κυβέρνηση των deals».

Τα... ψίχουλα και η μεγάλη κοινωνική πολιτική

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε τις κινήσεις της κυβέρνησής του για χορήγηση της 13ης σύνταξης και την αντίδραση της ΝΔ ως αντιπολίτευσης. «Η 13η σύνταξη ήταν ψίχουλα, τα 250 ευρώ είναι μεγάλη κοινωνική πολιτική. Η επικοινωνία έχει και τα όριά της και αυτά συγκρούονται με την πραγματικότητα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αιχμές για ΡΑΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε και για τον ρόλο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την οποία είπε ότι «θυμίζει τον πιανίστα στα μπαρ στα κόμικ του Λούκι Λουκ όπου γύρω γίνεται χαμός και αυτή παίζει πιάνο. Δεν είδε ούτε φαινόμενα αισχροκέρδειας ούτε κάτι μεμπτό για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ».
«Η ακρίβεια δεν πουλάει στα ΜΜΕ, πονάει στην τσέπη των νοικοκυριών» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Γιατί δεν προχωράτε στην αυστηροποίηση των ελέγχων από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας; Γιατι δεν αντιγράφετε τον φίλο σας τον Macron;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης