Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Στην Επιτροπή Επιδημιολόγων δεν συζητούν για καθολικό lockdown - Ο εμβολιασμός έχει δουλέψει

Γκάγκα: Στην Επιτροπή Επιδημιολόγων δεν συζητούν για καθολικό lockdown - Ο εμβολιασμός έχει δουλέψει
Αναφερόμενη στις νέες ΜΕΘ που έχουν δημιουργηθεί, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευμένο προσωπικό
Σχετικά Άρθρα

Tο ενδεχόμενο καθολικού lockdown απέρριψε για ακόμα μία φορά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Η επιδημιολογική επιτήρηση είναι συνεχής. Δεν είμαι στην επιτροπή επιδημιολόγων, αλλά έχω πολλούς φίλους εκεί, δεν νομίζω ότι μιλάνε για καθολικό lockdown ούτως ή άλλως τώρα. Πέρυσι με τα μισά κρούσματα είχαμε περισσότερους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία, φέτος επειδή έχουμε τον εμβολιασμό έχουμε φτάσει τα 8.000 αλλά δεν είμαστε στα περσινά επίπεδα. Άρα να το κρατήσουμε αυτό, ο εμβολιασμός έχει δουλέψει» είπε μιλώντας στον Real FM.
Σύμφωνα με την ίδια, τα ραντεβού για εμβόλιο που έχουν κλειστεί για τις επόμενες ημέρες ξεπερνούν τις 750.000.
«Έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, φυσικά πρέπει να έχουμε εγρήγορση. Πρέπει να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό, οι άνθρωποι που εμβολιάζονται τώρα θα έχουν ανοσία μετά από 1 με 1,5 μήνα. Συνεπώς, αυτόν τον 1 με 1,5 μήνα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Πρέπει να κρατάμε τα μέτρα, πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στις νέες ΜΕΘ που έχουν δημιουργηθεί, η κ. Γκάγκα υποστήριξε ότι έχουν στελεχωθεί με εκπαιδευμένο προσωπικό. «Είναι νοσηλευτές και γιατροί που έχουν κάνει ειδικότητα, πάρα πολλοί που είναι με την εξειδίκευση της εντατικολογίας, κάποιοι που εξειδικεύονται τώρα αλλά έχει περάσει καιρός και οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης