Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταρρέει το αφήγημα περί νέων ΜΕΘ - Λειτουργούν εκ των ενόντων χωρίς προδιαγραφές - Υψηλή θνητότητα - Η αποκάλυψη από Βασιλακόπουλο

Καταρρέει το αφήγημα περί νέων ΜΕΘ - Λειτουργούν εκ των ενόντων χωρίς προδιαγραφές - Υψηλή θνητότητα - Η αποκάλυψη από Βασιλακόπουλο
Στο Λαϊκό Νοσοκομείο πέθανε διασωληνωμένος ασθενής εκτός ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα
Το αφήγημα της κυβέρνησης περί δημιουργίας νέων ΜΕΘ, επαρκών για να περιθάλψουν ασθενείς με κορωνοϊό, καταρρέει μετά την αποκάλυψη του καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.
Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος αποκάλυψε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο απεβίωσε ασθενής με κορωνοϊό, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

«Δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας»


Ο κ. Βασιλακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Λαϊκό Νοσοκομείο. «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την Άνοιξη, μέσα στην κλινική κορωνοϊού, δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειάζονταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.
Δημιουργήθηκαν, λοιπόν, πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια -επιεικής χαρακτηρισμός- αποτελέσματα. (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα, δεν είναι πραγματικές κλίνες ΜΕΘ. (…) Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, το οποίο, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία. Αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα απογοητευτείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Το να λέμε να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται, δεν είναι δυνατόν. Γιατί τα αποτελέσματα που θα πάρουμε δεν θα είναι καλά» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN.
Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος προκάλεσε να αναζητηθούν τα επίσημα στοιχεία, από όπου προκύπτει το υψηλό ποσοστό θνητότητας. «Ζητήστε επίσημα στοιχεία πόσοι νοσηλεύτηκαν σε αυτή τη ΜΕΘ των 5 κρεβατιών και πόσοι βγήκαν (…) Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και όλα τα στάνταρ (…) Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα στο προηγούμενο κύμα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες, επειδή έχουν αναπνευστήρες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ, πιστέψτε με, είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας» είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.



Απεβίωσε ασθενής, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ

Απόδειξη όσων περιγράφει ο κ. Βασιλακόπουλος αποτελεί ο θάνατος ασθενή με κορωνοϊό, ο οποίος είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 40 άτομα, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Μάλιστα, στις κλινικές υπάρχουν περίπου 25 με 30 ράντσα.

Αυξάνονται καθημερινά οι διασωληνωμένοι

Οι αποκαλύψεις του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου προκαλούν έντονη ανησυχία τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 489 εκ των οποίων το 61,6% είναι άνδρες. Η διάμεση ηλικία του είναι τα 66 έτη, ενώ το 82,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 405 (82.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (17.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Πρόκειται για αριθμούς που προκαλούν τρόμο ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει φως στο τούνελ και όλες οι εκτιμήσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης