Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η επόμενη βουλή θα είναι 7κομματική, δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία και η ΝΔ θα πρέπει να συγκυβερνήσει

Η επόμενη βουλή θα είναι 7κομματική, δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία και η ΝΔ θα πρέπει να συγκυβερνήσει
Η επόμενη Βουλή είναι πιθανόν να είναι 7κομματική με την ΝΔ να μην καταφέρνει να κερδίσει αυτοδυναμία
Σχετικά Άρθρα

Η επόμενη βουλή θα είναι 7κομματική, δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία και η Νέα Δημοκρατία που θα είναι πρώτο κόμμα θα χρειαστεί να συγκυβερνήσει….

Με βάση τους τωρινούς πολιτικούς συσχετισμούς τα 6 κόμματα που απαρτίζουν την Βουλή σήμερα θα διατηρηθούν αλλά θα προστεθεί ακόμη ένα οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη.
Αν και το άθροισμα των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και των Ελλήνων για την Πατρίδα αγγίζουν το 3% το ελάχιστο εκλογικό όριο εισόδου στην Βουλή, ωστόσο η αθροιστική προσέγγιση είναι λάθος.
Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα και παρά τον κατακερματισμό της πατριωτικής Δεξιάς δεν εκπροσωπείται.
Ωστόσο δημοσκοπικά, όπως αναφέρει έμπειρος δημοσκόπος στο bankingnews, το κόμμα που θα αξιολογούμε αλλά στατιστικά δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε γιατί δεν υπάρχει εκλογικό προηγούμενο είναι οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είναι φυλακισμένος για ρητορική μίσους και όχι για την δολοφονία Φύσσα στην οποία όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο δεν εμπλέκεται.
Μια μερίδα πολιτών ειδικά νέων είναι πολύ πιθανό να υποστηρίξει το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα που επί της ουσίας δεν συνδέεται με την Χρυσή Αυγή καθώς σε ποσοστό σχεδόν 90% αποτελείται από νέα πρόσωπα.
Επίσης για τους οπαδούς του κόμματος του... η φυλάκιση του Κασιδάρη είναι πολιτική δίωξη και όχι ποινική καταδίκη.

Το βασικό ερώτημα είναι πως θα διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί;

Η Νέα Δημοκρατία άπαξ και βρίσκεται στην εξουσία θα παραμείνει υπό πίεση…όσο η πανδημία επιδεινώνεται και η Ελλάδα με οικονομικούς όρους συνεχίζει να βρίσκεται σε στενωπό.
Η ΝΔ μόνο με ακραία πόλωση θα βρεθεί οριακά πάνω από 30%.
Το χειρότερο της ποσοστό είναι 26% και το καλύτερο 30% με 32%.
Η παραδοσιακή Δεξιά ασφυκτιά μέσα στην Νέα Δημοκρατία, όπου παρείσφρησε το ΠΑΣΟΚ των επαγγελματιών πολιτικών τσαρλατάνων, Ποταμιών και ΛΟΑΤΚΙ.
Η Νέα Δημοκρατία θα είναι το αδιαμφισβήτητο πρώτο κόμμα αλλά κάτω από οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα, δεν θα καταφέρει να κερδίσει αυτοδυναμία και θα υποχρεωθεί να συγκυβερνήσει με άλλο κόμμα όπερ σημαίνει…αλλαγή πολιτικής γραμμής και κυβερνητικού προγράμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει περιχαρακωμένος στο 18% με 20% χωρίς να μπορεί να διαφοροποιηθεί.
Η διακυβέρνηση Τσίπρα στιγματίστηκε από την συρρίκνωση των εισοδημάτων και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες ακόμη και στην μεσαία αστική τάξη που βάλλεται και από την Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη.
Το ΚΙΝΑΛ έχει πολιτικό ενδιαφέρον όχι τόσο με όρους ποσοστών καθώς μεγάλες διαφοροποιήσεις δεν θα έχει αλλά το ποιος θα ηγηθεί του ΚΙΝΑΛ.
Λοβέρδος ή Παπανδρέου έχει μεγάλη σημασία γιατί το ΚΙΝΑΛ θα είναι το συγκυβερνών κόμμα.
Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελεί απολειφάδι του παλαιού ΠΑΣΟΚ αλλά στην πράξη μπορεί να αποτελέσει πολιτικό παράγοντα καθώς κατά το επικρατέστερο σενάριο θα συγκυβερνήσει…

7κομματική βουλή τι σημαίνει;

Εάν εισέλθει στην Βουλή το Κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα, δυνητικά το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη που από τα δεξιά της υστερεί καθώς… η πραγματική δεξιά ασφυκτιά εντός της Νέας Δημοκρατίας.
Είσοδος των Ελλήνων για την Πατρίδα θα πλήξει Νέα Δημοκρατία σε έδρες και Κόμμα Βελόπουλου σε ποσοστά αν και δεν φαίνεται να είναι συγκοινωνούντα δοχεία η εκλογική τους βάση.
Οπότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει ότι μπορεί ώστε ο Κασιδιάρης να μην μπει στην Βουλή, μέσω της πολιτικής του φίμωσης.
Τα video που ανεβάζει στο YouTube έχουν μεγάλη απήχηση και προφανώς θα επιχειρήσουν να τον σιγήσουν με οποιαδήποτε τρόπο ώστε να τον εξαφανίσουν πολιτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης