Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όσα (δεν) είπε και σκέφτεται ο Πρωθυπουργός για πανδημία, εμβολιασμούς, αντιπολίτευση και δεξιό μέτωπο

Όσα (δεν) είπε και σκέφτεται ο Πρωθυπουργός για πανδημία, εμβολιασμούς, αντιπολίτευση και δεξιό μέτωπο
Μea Culpa του Πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Η κοινωνία διχάστηκε, υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία, δημιουργούν τρομερές δυσλειτουργίες
Σχετικά Άρθρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε, με τη χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο σταθμό Mega, να πείσει ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει της κυβέρνησης ωστόσο τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.
Πέρα, όμως, από το προφανές, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που φανερώνουν σκέψεις και προθέσεις για μία σειρά ζητημάτων.
Αυτές είναι ορισμένες αλήθειες πίσω από τις λέξεις και τις φράσεις που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

1)Αλαζονικός απέναντι στην προοδευτική διακυβέρνηση και στους πολιτικούς του αντιπάλους, κυρίως στον Γ.Παπανδρέου.

O Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αλαζονικός απέναντι στο ζήτημα της προοδευτικής διακυβέρνησης σε σημείο που ενόχλησε ακόμα και στελέχη του ΚΙΝΑΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν την συμπόρευση των δύο κομμάτων. Είπε κατά λέξη ότι «δεν χρειάζεται να σας προσωποποιήσω τώρα το σχήμα το οποίο φαντάζομαι ότι μπορεί να κυβερνούσε τη χώρα σε αυτή την περίπτωση» και εννοούσε τα δύο πρόσωπα Α. Τσίπρας και Γ. Παπανδρέου που έχουν στηρίξει μνημονιακές πολιτικές με σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.
Επίσης, υποστήριξε ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν προκαταβάλλοντας τις προθέσεις και των ψηφοφόρων αλλά και των ηγεσιών όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Αυτή η αλαζονεία κρύβει και ένα φόβο, όμως, ότι παρά την δημοσκοπική άνεση που έχει, σε όλα τα άλλα κόμματα υπάρχει ένα αντί-μητσοτακικό μέτωπο που αυτή η συνέντευξη διεύρυνε.
Πάντως, οι αναφορές του δείχνουν ότι προδικάζει ότι στο ΚΙΝΑΛ ο τελικός νικητής θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

2)Προανήγγειλε αύξηση κατώτατου μισθού αλλά δεν θα είναι διπλάσιος του ρυθμού ανάπτυξης – Έχει σφοδρές αντιδράσεις από τους εταίρους της εργοδοσίας

Ο Πρωθυπουργός, επίσης, επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ του ΒΝ (Νέο κατώτατο μισθό το 2022 φέρνει η κυβέρνηση άρον άρον – Το καλύτερο σενάριο να αγγίξει τα 750 ευρώ (bankingnews.gr) που έλεγαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2021 ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί για δεύτερη φορά μέσα στο 2022 –πέραν του 2%- και ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει έναν διάλογο αφού γνωρίζει τον αναθεωρημένο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Ωστόσο, αυτό είναι το ένα σκέλος.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΕΒ έχει ήδη αντιδράσει μπροστά σε αυτή την εξαγγελία ζητώντας να χαμηλώσουν οι τόνοι και οι προσδοκίες και είναι σίγουρο ότι δεν θα δούμε αύξηση διπλάσια της ανάπτυξης του 2021. Και αυτό φάνηκε στη σημερινή συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα δούμε «και τις αντοχές των επιχειρήσεων» ενώ έθεσε και το ζήτημα της αύξησης ή της πιο αργής αποκλιμάκωσης της ανεργίας, θεωρώντας ότι μεγάλη αύξηση μισθών συνιστά αύξηση της ανεργίας. Προφανώς, ο Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει ή δεν έχει ενημερωθεί ότι το φετινό βραβείο Νομπελ Οικονομίας δόθηκε σε έναν Καναδό ερευνητή ειδικό για τα εργασιακά ονόματι Ντειβιντ Καρντ που απέδειξε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού συνδέεται με την αύξηση της απασχόλησης.
Και αυτό αποτελεί πλέον βιβλιογραφία για πολλά βιβλία Οικονομίας αφού η έρευνα αυτή σπάει ταμπού ετών στα εργασιακά.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, μία απλή πολιτική θεώρηση της ακρίβειας στα ελληνικά νοικοκυριά θα ήταν αρκετή και μόνο για την αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού από τις αυξήσεις στα βασικά είδη.

3)Δικαιολογίες για την εξαίρεση της Εκκλησίας που δεν πείθουν κανέναν σοβαρό πολίτη – Είναι φανερό πως φοβάται τη Δεξιά του Κυρίου

Ο Πρωθυπουργός, όταν στριμώχτηκε για τα θέματα της Εκκλησίας και την εξαίρεση υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου ενός ανεμβολίαστου για να προσκυνήσει, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι νοιάζεται για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να τον απασχολεί γιατί ο κ. Τσίπρας είναι άθεος και δεν πάει στην εκκλησία.
Αυτό το πρώτο φάουλ.
Το δεύτερο ήταν ότι δικαιολογήθηκε τονίζοντας ότι στην εκκλησία δεν υπάρχει κάποιος για να ελέγξει τα πιστοποιητικά ή τα διαγνωστικά τεστ.
Καταρχάς οι Εκκλησίες έχουν εφημέριους κληρικούς όταν είναι ανοικτές αλλά και νεωκόρους.
Άμα δίνεται το δικαίωμα σε έναν έμπορο και καταστηματάρχη ή έναν εστιάτορα να ελέγχει πιστοποιητικά ή τεστ για να εισέλθει κάποιος στο χώρο του γιατί να μην μπορεί να γίνει αυτό και στην Εκκλησία.
Ανεξάρτητα για το τι πιστεύει κάποιος για τον διαχωρισμό της κοινωνίας, η επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού σε αυτό το ζήτημα είναι… δικαιολογίες.
Προφανώς, γιατί έχει αποφασίσει να μην τα βάλει με τους κληρικούς που ορίζουν ένα μεγάλο τμήμα αντιεμβολιαστών και πατριωτικού κοινού.
Δεν θέλει να ανοίξει νέα μέτωπα προς τα δεξιά του.

4)Μea Culpa του Πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς – Η κοινωνία διχάστηκε, υπάρχουν κενά στα νοσοκομεία, δημιουργούν τρομερές δυσλειτουργίες

Από την απάντηση που έδωσε για την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, κατανοεί κανείς το mea culpa του Πρωθυπουργού απέναντι σε ένα σκληρό μέτρο που πήρε για τους υγειονομικούς που και πολιτικό κόστος είχε αλλά και ακόμα παρατηρούνται μεγάλα κενά στις θέσεις γιατρών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Κυρίως, όμως, συνειδητοποίησε ότι το μέτρο ήταν αναποτελεσματικό.
Δηλαδή, δεν έπεισε όσους αρνιούνταν τον εμβολιασμό, να πάνε να εμβολιαστούν.
Προτίμησαν να μείνουν χωρίς μισθό και να διατηρήσουν τα πιστεύω τους για τα εμβόλια.
Αυτό, σημαίνει ότι η άρνησή τους στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που γνωρίζουν ως επιστήμονες.
Σε κάθε περίπτωση, επέκταση των εμβολιασμών ειδικά σε ενόπλους και σώματα δεν θα έχουμε, θα ήταν καταστροφικό και για τη λειτουργία της αστυνομίας π.χ – όλοι θυμούνται τι έγινε με τους ανεμβολίαστους πυροσβέστες το καλοκαίρι των πυρκαγιών - αλλά και για ένα εκλογικό κοινό που στηρίζει το κυβερνών κόμμα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης