Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Δεν εξετάζουμε οριζόντιους περιορισμούς - Στόχος η προστασία των ανεμβολίαστων

Πλεύρης: Δεν εξετάζουμε οριζόντιους περιορισμούς - Στόχος η προστασία των ανεμβολίαστων
Όσο εμβολιάζεται ο πληθυσμός τόσο κινδυνεύει λιγότερο τόνισε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει οριζόντιο lockdown και περιορισμούς ανά περιοχές διότι σε αυτήν την περίπτωση οι εμβολιασμένοι θα δέχονταν υπέρμετρους περιορισμούς διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
«Δεν εξετάζουμε τα θέματα οριζόντιων περιορισμών ακόμη και ανά περιοχές διότι σε αυτή την περίπτωση στην πραγματικότητα ο κόσμος ο οποίος ήταν εμβολιασμένος εκεί πέρα, θα δεχόταν υπέρμετρους περιορισμούς τη στιγμή που έχει εμβολιαστεί και δεν κινδυνεύει όπως κινδυνεύει κάποιος που είναι ανεμβολίαστος».
Όλα τα μέτρα που συζητάμε είναι μέτρα που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής όπως την έχουμε αυτή τη στιγμή» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πλεύρης.

Δεν είναι υποχείριο της κυβέρνησης η επιτροπή

«Πριν από 15 ημέρες δεχόμουν μια κριτική ότι θέλω να αλλάξω την επιτροπή, γιατί υποτίθεται ότι αυτή η επιτροπή δεν μου αρέσει.
Αυτή η επιτροπή είναι από 33 ανθρώπους, επιστήμονες που αφιλοκερδώς εδώ και 1,5 χρόνο συμβουλεύουν την Πολιτεία.
Το να έρθει ο κ. Τσίπρας και να έλεγε ότι μέσα σε αυτή την επιτροπή πιστεύω ότι απουσιάζουν δύο-τρεις επιστήμονες θα ήταν κάτι λογικό.
Αυτό το να κάνουμε μια επιτροπή κοινής αποδοχής, με συγχωρείτε, έχει μία και μοναδική ερμηνεία.
Ότι η συγκεκριμένη επιτροπή που λειτουργεί είναι μια επιτροπή που υπονοείται ότι λειτουργεί ως υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης.
Δεν είναι έτσι.
Είναι προσβολή για αυτούς τους ανθρώπους.
Είναι 33 επιστήμονες που πολλές φορές στοχοποιούνται επειδή έχουν εκφράσει θέσεις.
Τις θέσεις τους τις εκφράζουν ελεύθερα στα κανάλια και αρκετές φορές βλέπετε ότι προτείνουν διαφορετικά πράγματα από αυτά που εφαρμόζονται.
Έχουν μια πλήρη ελευθερία και για να χαρακτηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν κάνουν και πρέπει να βρούμε άλλους κοινής αποδοχής, είναι προσβολή» είπε ο κ.Πλεύρης.

Δεν μεταφέρω ποτέ ευθύνη

«Εγώ είμαι ένας υπουργός που για τις αποφάσεις δεν πρόκειται να μεταφέρω ποτέ ευθύνη.
Οι επιτροπές εισηγούνται, ο υπουργός αποφασίζει.
Όλες οι αποφάσεις, που έχουμε πάρει, έχουν συζητηθεί με την επιτροπή και οι αποφάσεις αυτές είναι αποφάσεις, στις οποίες συμφώνησε και η επιτροπή.
Από εκεί και πέρα δεν αγνοείται η επιτροπή, αλλά η πολιτική ευθύνη και διαχείριση είναι στο προϊστάμενο υπουργό.
Ο ρόλος της επιτροπής είναι να της θέτει δεδομένα η κυβέρνηση, να λέει τις διάφορες προτάσεις, να ακούει τους ειδικούς επί των προτάσεων που υπάρχουν και τυχόν δικών τους προτάσεων και η κυβέρνηση να αποφασίζει» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης.

Μέτρα για ανεμβολίαστους

Ερωτηθείς για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, ο κ.Πλεύρης είπε ότι «αυτή την κουβέντα θα την κάνουν οι επιδημιολόγοι στην επιτροπή και θα υπάρξουν ανακοινώσεις».
«Θα είναι στην κατεύθυνση να υπάρξουν οι παράγοντες και η προσαρμογή της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής ζωής σε τρόπο που να μην αλλοιώνει όσα σας περιέγραψα.
Δηλαδή όσο εμβολιάζεται ο πληθυσμός τόσο κινδυνεύει λιγότερο, αλλά αντίστοιχα επειδή πρέπει να προστατευτούν και οι συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι, κυρίως στο κομμάτι που υπάρχουν μικτές δράσεις εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, εκεί να υπάρξουν αντίστοιχοι περιορισμοί.
Αντίστοιχα θα υπάρξει μια κατεύθυνση καλύτερης ιχνηλάτησης.
Συνεπώς, προσπαθούμε ενισχύοντας το ΕΣΥ και βρίσκοντας λύσεις σε συνεργασία με τους ιδιώτες, που παίρνουν και Covid περιστατικά, αφετέρου να έχουμε όσο το δυνατόν μια πιο κανονική ζωή.
Και τα μέτρα να αφορούν εκεί που υπάρχει συνύπαρξη και ενδεχομένως κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι.
Στόχος είναι να πειστεί όσο το δυνατόν και ο τελευταίος από τους πολίτες με ενίσχυση του εμβολιασμού» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης