Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Στα όρια του black out το δημόσιο σύστημα υγείας λόγω covid

Ξανθός: Στα όρια του black out το δημόσιο σύστημα υγείας λόγω covid
Να συνδράμουν στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια του black out και το ανθρώπινο δυναμικό στα όρια της εξάντλησης διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν μπορεί μόνο του το δημόσιο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει την πανδημία της covid.
«Να μπουν στη μάχη όλες οι διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές.
Οι πάντες και η πρωτοβάθμια υγεία και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
Δεν μπορεί σε αυτή την κρίσιμη φάση να επωμίζεται το μεγάλο βάρος μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο είναι στα όρια του black out και στα όρια του burn out το ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα γιατροί και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ξανθός.
Ο κ.Ξανθός έκανε λόγο για δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός εντατικής στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας πώς πρέπει να υπάρξει έγκαιρα και σχεδιασμένα μια κατανομή του βάρους από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις μονάδες υγείας του ιδιωτικού τομέα και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Επανέφερε το αίτημα να γίνει το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 της Θεσσαλονίκης, αποκλειστικό νοσοκομείο covid, με την αναγκαία στήριξη με προσωπικό, «έτσι ώστε να αποσυμπιεστεί το υπόλοιπο σύστημα, και να μπορέσει να συνεχίσει να παρέχει και άλλου τύπου υπηρεσίες, πέρα της πανδημίας, διότι δεν έχει σταματήσει οι υπόλοιπες ασθένειες».
Όσον αφορά το σενάριο αποστολής sms στους ανεμβολίαστους προκειμένου να ενισχυθεί το εμβολιαστικό κίνημα, έκανε λόγο για «φαιδρή υπόθεση» και κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο μέτρο αυτό για να μη δώσει άλλα επιχειρήματα στο αντιεμβολιαστικό ρεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης