Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Γιώργος Παπανδρέου πίσω από την υποψηφιότητα Γερουλάνου στο ΚΙΝΑΛ - Αλλάζουν ξαφνικά τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά

Ο Γιώργος Παπανδρέου πίσω από την υποψηφιότητα Γερουλάνου στο ΚΙΝΑΛ - Αλλάζουν ξαφνικά τα δεδομένα στην Κεντροαριστερά
Επικοινωνία με Γιώργο Παπανδρέου είχε ο Παύλος Γερουλάνος – Εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί και από γεννηματικούς
Σχετικά Άρθρα

Είναι λογικό όλοι να πιστεύουν ότι πίσω από την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ κρύβεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όπως φαίνεται θέλει να έχει το πρώτο λόγο στο κόμμα από την στιγμή που αποσύρεται η Φώφη Γεννηματά.

Επικοινωνία με Γιώργο Παπανδρέου – Εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί και από γεννηματικούς

Είναι άλλωστε, ο πρώτος άνθρωπος που συνεννοήθηκε μαζί του για να υποβάλλει υποψηφιότητα και είναι η αλήθεια ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά και στελέχη του οικογενειακού περιβάλλοντος του Γιώργος Παπανδρέου, θέλησαν να πείσουν τον Παύλο Γερουλάνο να ηγηθεί του αγώνα προσφέροντάς τους την στήριξη των στελεχών του παλαιού ΠΑΣΟΚ.
Μίλησε, επίσης, με τη Φώφη Γεννηματά και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα στηριχτεί και από τους γεννηματικούς, όπως Θ.Τσούρας, Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Παπαιωάνου, Κ.Γείτονας κ.α το οποίο θεωρείται ένα ενεργό μπλοκ προεδρικών που ελέγχουν αρκετούς ψηφοφόρους.
Επίσης, οι άκρες της κ. Γεννηματά στην περιφέρεια Αττικής και στη Α και Β. Αθήνας είναι πολύ δυνατές και μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο, εάν υπάρξει κεντρική γραμμή να στηριχτεί κάποιος.

Μάνατζερ και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου όταν όλοι οι άλλοι τον πρόδωσαν


Ο Παύλος Γερουλάνος, είναι ένα πρόσωπο που έχει συνδεθεί πολύ με τον Γιώργο Παπανδρέου και σε αυτόν οφείλει την ενασχόλησή του με την ενεργό πολιτική.
Κυρίως εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα, ως οικονομικός διευθυντής στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, ως οικονομικό στέλεχος τραπεζών.
Δεν είναι ο πολιτικός του μπαλκονιού, φέρεται περισσότερο σαν μάνατζερ και λειτουργεί ως μποέμ της πολιτικής, δεν ζει από αυτήν.
Στο δήμο της Αθήνας πήρε ένα πολύ καλό ποσοστό, το οποίο θεωρείται ως κεφάλαιο για την μετέπειτα κίνησή του.
Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη που έφερε μπροστά ο Γιώργος Παπανδρέου, τα περισσότερα τον «πρόδωσαν».
Ο Νίκος Κοτζιάς πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τον έκανε Υπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνηση το 2009, ο Γιάννης Ραγκούσης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν πλέον δεν είχε την στήριξή του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, η Ρεγγίνα Βάρτζελη και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, γενικότερα οι περισσότεροι απ’ όταν αποσύρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από την αρχηγία έφυγαν και από το κόμμα και από κοντά του.
Όχι, όμως, ο Π.Γερουλάνος.

Αλλάζουν τα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ μετά την υποψηφιότητα Γερουλάνου

Πλέον, η υποψηφιότητα του Π.Γερουλάνου αλλάζει τις ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ παρόλο που δεν είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν οι τελικές ημερομηνίες για τις εσωκομματικές εκλογές και έτσι ο χρόνος για να κινηθεί και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του είναι περιορισμένος.
Καστανίδης και Κεγκέρογλου, δεν υπάρχει περίπτωση να στηριχτούν από Γιώργο Παπανδρέου και προεδρικούς και περισσότερο θα «αξιοποιηθούν» για να κόψουν από τους Λοβέρδο-Ανδρουλάκη.
Δεν έχουν ούτε ειδικό βάρος, ούτε στηρίγματα σε κόμμα και κοινωνία.
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο δεύτερος γύρος και ποιοι θα προκριθούν.
Επειδή η διαδικασία εκλογής είναι ανοικτή σε όλο το κόσμο, όλα είναι πιθανά.

Υπέρμαχος του ΠΑΣΟΚ, κεντρώος, αστός αλλά χωρίς αναφορά στην Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ


Να τονίσουμε ότι ο Παύλος Γερουλάνος έχει υποστηρίξει και αυτός την θέση - όπως ο Λοβέρδος - ότι πρέπει να επιστρέψει το όνομα του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα καθώς αυτό είναι το δυνατό brandname.
Τα ατού του είναι βέβαια η στήριξη από Γιώργο Παπανδρέου και ίσως και από τη Γεννηματά, αλλά θεωρείται άφθαρτος, αστός δημοκράτης, κεντρώος με προοδευτική ατζέντα.
Τα τρωτά του σημεία είναι ότι δεν έχει αναφορά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ και βέβαια δεν είναι βουλευτής, οπότε εάν εκλεγεί θα πρέπει να γίνει άλλος πρόεδρος της Κ.Ο.
Γενικότερα, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου πολιτικά δεν μπορεί να βγει μπροστά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου δεν θέλουν να εμπλακούν, ο Παύλος Γερουλάνος είναι μία ιδανική περίπτωση για την οικογένεια να «ελέγξει» το κόμμα.
Επίσης, μην ξεχνάμε ότι Γιώργος Παπανδρέου έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό ίσως παίξει και το ρόλο του και πριν τις εκλογές και μετά, όταν υπάρξει η ευκαιρία για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης