Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση για να αποφύγει την χειμάζουσα κοινωνική αποδοκιμασία θα πρέπει να προβεί σε 3 βασικές ενέργειες

Η κυβέρνηση για να αποφύγει την χειμάζουσα κοινωνική αποδοκιμασία θα πρέπει να προβεί σε 3 βασικές ενέργειες
Να υπάρξει πλάνο επιστροφής στην κανονικότητα, να σταματήσει η ομηρεία των τηλεπιστημόνων - Κανονικότητα χωρίς καμία εξαίρεση 
Σχετικά Άρθρα

Στην κοινωνία υποβόσκει η αποδοκιμασία για πλήθος χειρισμών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Πρώτη φορά στην ιστορία, ένα υβριστικό σύνθημα χρησιμοποιήθηκε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ως σύμβολο αντίδρασης στις ασκούμενες πολιτικές.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση, ώστε να μετριάσει την χειμάζουσα κοινωνική αποδοκιμασία και να ανακτήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να εστιάσει σε 4 τομείς οι οποίοι θα αλλάξουν την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία.
Μπορεί στις δημοσκοπήσεις οπερέτα να παρουσιάζεται η ΝΔ ότι λαμβάνει ποσοστά ανώτερα των προηγούμενων εκλογών αλλά αυτό όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
Το κυριότερο όλων όμως είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να ασκήσει αυτοκριτική για το που έκανε λάθη, να αντιμετωπίσει την κοινωνία με σεβασμό, γιατί αυτή εκπροσωπεί, από την κοινωνία έλαβε εντολή.
Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν σημειωθεί σοβαρά λάθη, όχι επικοινωνιακά που διορθώνονται και γρήγορα λησμονιούνται αλλά ουσιαστικά…τα οποία ήταν ικανά να αμαυρώσουν την εικόνα της κυβέρνησης.
Οι αντιεμβολιαστές δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιοί όπως ορισμένοι αλαφροΐσκιωτοι υποστηρίζουν.
Η αντίδραση της κοινωνία δεν έχει κομματικά χαρακτηριστικά, είναι θέματα που ξεπερνούν τα κόμματα και αγγίζουν την υγεία, το βιοτικό επίπεδο και τις προσδοκίες για την οικονομία.

Οι 3 ενέργειες που απαιτούνται

Τοξική παράνοια ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι δήθεν ελευθερίες των εμβολιασμένων έναντι των ανεμβολίαστων που περιθωριοποιούνται είναι ότι πιο απαράδεκτο μπορεί να συμβεί στην κοινωνία.
Όταν χώρες όπως η Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία αποφασίζουν να σταματήσουν το εμβόλιο της Moderna λόγω ανησυχιών για μυοκαρδίτιδα… στην Ελλάδα ένας τηλεπιστήμονας δεν έχει τολμήσει να μιλήσει για τις παρενέργειες.
Οι έλληνες επιστήμονες – ευτυχώς όχι όλοι – είναι επιστημονικά κατώτεροι των περιστάσεων –
Ένας επιστήμονας συμβουλεύει και εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν προκαλεί οργή στην κοινωνία, οπότε στο σκέλος του εμβολιασμού η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει.
Κανείς δεν εμβολιάζεται πλέον από τους ανεμβολίαστους.
Τι πρέπει να γίνει;
Να καταργηθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και να θεσπιστούν ισότιμα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Είναι ξεκάθαρο ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ο τοξικός διαχωρισμός έβλαψαν την ελληνική κοινωνία βάναυσα.
Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν και η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ριζικά στρατηγική, η συνταγή του διαχωρισμού αποτελεί μέρος της χειμάζουσας κοινωνικής αποδοκιμασίας.

Οικονομία και κίνητρα με επιλέξιμους όλους τους πολίτες

Σχεδόν το 50% των πολιτών δεν είναι επιλέξιμοι για να συμμετάσχουν είτε στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, είτε σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα.
Όταν πάνω από 1,6 εκατ έλληνες βρίσκονται σε ομηρία λόγω των 100 δισεκ. NPEs που έφυγαν από τις τράπεζες αλλά παραμένουν στις εταιρίες διαχείρισης NPEs, όταν οι πολίτες χρωστούν σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία 140 δισεκ. είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να μιλάμε για ισόρροπη διάχυση των ευκαιριών στην κοινωνία.
Μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί πρόνοιες ώστε όλη η κοινωνία να αισθανθεί ότι έχει ίσες ευκαιρίες…

Να υπάρξει πλάνο επιστροφής στην κανονικότητα, να σταματήσει η ομηρεία των τηλεπιστημόνων - Κανονικότητα χωρίς καμία εξαίρεση 

Μπορεί οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια και οι πλημμύρες που ακολούθησαν να έχουν στιγματίσει την κυβέρνηση απέναντι στην κοινωνία αλλά η οργή… δεν θα πρέπει να αποδοθεί σε αυτές τις καταστροφές αλλά στην 18 μηνών παράνοια με τον covid 19 και την πανδημία.
Η Ελλάδα πρέπει να σχεδιάσει ένα οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.
Φθάσαμε 3,7 εκατ έλληνες να μην έχουν εμβολιαστεί και αυτοί να θεωρούνται μιαροί, ενοχοποιήθηκαν και στοχοποιήθηκαν.
Ότι πιο τραγικό και ξεδιάντροπο μιλάμε για 3,7 εκατ έλληνες που δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, πληρώνουν τους φόρους τους, εργάζονται και συμμετέχουν ενεργά στα κοινά.
Ο οδικός χάρτης επιστροφής στην κανονικότητα χωρίς καμία εξαίρεση.
Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και το μήνυμα της κυβέρνησης πρέπει να είναι… κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί ή όχι αυτό επιτάσσει η λογική, οτιδήποτε άλλο είναι άρρωστη τοξίνη που μόλυνε την κοινωνία και προκάλεσε την χειμάζουσα κοινωνική αποδοκιμασία.
O πολίτης πρέπει να εμπιστευτεί την κυβέρνηση η οποία έως τώρα έχει διαχειριστεί την πανδημική κρίση κατά τρόπο πρωτοφανή και επιπόλαιο, απερίσκεπτο και απολυταρχικό.
Εάν δει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τι οργή επικρατεί για τους τηλεπιστήμονες, πρέπει να αποτελέσει ένα θέμα για την κυβέρνηση γιατί οι αποφάσεις της επιστημονικής επιτροπής 60... επιστημόνων... έχει πολιτικές επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης