Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στήριξης: Η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα στήριξης: Η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι σημερινές ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν ότι η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε σήμερα, πραγματοποιούν με κοινή δήλωση τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Σωκράτης Φάμελλος.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι σημερινές ανακοινώσεις επιβεβαίωσαν ότι η κοινωνία είναι και παραμένει απροστάτευτη από το τεράστιο κύμα ακρίβειας.
«Μετά την κατάρρευση των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο οποίος υποβάθμισε πλήρως και αγνόησε το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση θυμήθηκε σήμερα να ανακοινώσει διεύρυνση υφιστάμενων επιδομάτων, για υποτιθέμενη προστασία της κοινωνίας» τονίζουν και προσθέτουν πως την ώρα που η ακρίβεια ακουμπά πλέον τα βασικά ήδη διατροφής «η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνεται και πάλι πίσω από τις εξελίξεις».
«Τα λιγότερα από 500 εκατ. που ανακοινώθηκαν για ηλεκτρισμό και θέρμανση –όταν μόνο η επιβάρυνση από το ρεύμα υπολογίζεται σε 1 δισ. μέχρι τον Μάρτιο- δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν την τεράστια απώλεια εισοδήματος των πολιτών, λόγω του κύματος ακρίβειας σε λογαριασμούς ρεύματος, καυσίμων και θέρμανσης, σε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα. Εξάλλου, τα έτσι και αλλιώς ανεπαρκή μέτρα δεν αφορούν επιχειρήσεις και αγρότες» τονίζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας επίσης πως η ΝΔ «αρνείται την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, αφήνει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ στην αγορά ενέργειας να λεηλατούν το εισόδημα εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων επαγγελματιών και εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ιδιώτες νίπτοντας τας χείρας της για τις εξελίξεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης