Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Η Σοσιαλδημοκρατία ξανακερδίζει έδαφος στην ΕΕ

Γεννηματά στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Η Σοσιαλδημοκρατία ξανακερδίζει έδαφος στην ΕΕ
Να προχωρήσει η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η Σοσιαλδημοκρατία ξανακερδίζει έδαφος στην ΕΕ, κάτι που μπορεί να φέρει άνεμο αλλαγής για να προχωρήσει και η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων διατύπωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
«Τα Δυτικά Βαλκάνια εδώ και καιρό βρίσκονται στο θάλαμο αναμονής για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μια αναμονή όμως που κοστίζει σε νέες κοινωνικές κρίσεις και το χειρότερο κερδίζει έδαφος ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία εξέφρασε την ελπίδα η Σοσιαλδημοκρατία που, όπως είπε, κερδίζει ξανά έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα φέρει και τον άνεμο αλλαγής έτσι ώστε να προχωρήσει και η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων.
Η κα. Γεννηματά υποστήριξε ότι χρειάζεται να γίνει ταχύτερα η πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βεβαίως η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας που έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.
«Θα υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο, κοινωνικές πολιτικές, φροντίδα για το περιβάλλον και βέβαια αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής πάντα πρωτοστατεί για αυτές τις πολιτικές», τόνισε η κα.Γεννηματά.

Σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD

Στην παρέμβαση της στο χθεσινό δείπνο των ηγετών του PES, η κα.Γεννηματά χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη τη νίκη του SPD στη Γερμανία, καθώς, όπως είπε, φαίνεται ότι η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει.
«Μπορεί να δώσει αυτή η νίκη μια ελπίδα συνολικά στην Ευρώπη και για την επίσπευση της ενοποίησης και για την αναθεώρηση του συμφώνου σταθερότητας και για πολιτικές προοδευτικές για την ανάπτυξη, για την πλήρη απασχόληση, για το περιβάλλον, για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων αλλά και σύγκλιση ανάμεσα στο Βορρά και στο Νότο» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, επισημαίνοντας πως η διεύρυνση και η ενσωμάτωση των Δυτικών βαλκανικών χωρών όσο καθυστερεί δημιουργεί ζητήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης