Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Εκνευρισμός στην Τουρκία λόγω της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Εκνευρισμός στην Τουρκία λόγω της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία
Λάθος μήνυμα εάν δεν ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Για εκνευρισμό στην Τουρκία λόγω της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε πως θα είναι λάθος μήνυμα εάν δεν ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή η συμφωνία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή είναι μεγάλη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που αλλάζει τα δεδομένα στην Αν. Μεσόγειο.
«Με τη συμφωνία αυτή η Ελλάδα στέλνει ένα μήνυμα παντού - και κυρίως στον ελληνικό λαό - ότι δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει ανυπεράσπιστα τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα» υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Όπως είπε, μόλις τώρα μπόρεσε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συμφωνίας, την οποία επιζητούσαν διακαώς εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, αναφέροντας πως αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη σωστή επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού να το ζητήσει από τον Πρόεδρο Macron κατά την πρόσφατη Σύνοδο των EUMED στην Αθήνα και να αποτυπωθεί στο χαρτί με τέτοια σαφήνεια η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής.

Λάθος μήνυμα

Σχετικά με την κύρωση της Συμφωνίας την ερχόμενη Πέμπτη 7/10, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι του προκαλεί φοβερή εντύπωση το ότι δε θα είναι ομόφωνη η απόφαση της ελληνικής Βουλής για τη στήριξή της και ότι αυτό στέλνει ένα λάθος μήνυμα προς όλους.
«Το σήμα που εκπέμπεται θέλουμε να έχει διακομματικό χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα.
Όλοι όσοι δε θα ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία ουσιαστικά θέλουν περιορισμένο εύρος στο μέτωπο που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα, όταν θα δεχτεί την οποιαδήποτε απειλή» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης