Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Θα απαντήσουμε στις ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Μονομερείς ενέργειες της Αθήνας

Τουρκία:  Θα απαντήσουμε στις ελληνικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Μονομερείς ενέργειες της Αθήνας
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Pinar Kara χαρακτήρισε πρόκληση την άσκηση «Παρμενίωνας»
Σχετικά Άρθρα

Την προκλητική της στάση διατηρεί η Τουρκίας η οποία προχώρησε σε απαράδεκτε απειλές, προαναγγέλλοντας θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Νέα επίθεση στην Ελλάδα αφορά τη διενέργεια της άσκησης Παρμενίων η οποία διεξήχθη από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2021-10-03.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας Pinar Kara δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει πρόκληση την άσκηση «Παρμενίωνας» στον απόηχο της ελληνογαλλικής συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας και την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra.

Έχουν δοθει εντολές…

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο» ενώ τόνισε ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών από την Αθήνα έγινε για να εξισορροπηθεί η κατάσταση με την Τουρκία.
Η Τουρκάλα αξιωματούχος κατηγόρησε την Ελλάδα χαρακτηρίζοντας την άσκηση Παρμενίων στη Χίο ως «παράνομη και προβοκατόρικη» και σημείωσε ότι «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στο στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση».

Προκλητικές δηλώσεις μετά τη νέα παράνομη Navtex

Μάλιστα ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο ανατολικό Αιγαίο.
Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1.989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα.

Σημειώνεται ότι για την διεξαγωγή της άσκησης Παρμενίων η Ελλάδα δέσμευσε το Αιγαίο από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο όπου έκανε και την εμφάνισή του το υποβρύχιο Παπανικολής.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις αυτές από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έρχονται αμέσως μετά την έκδοση της νέας παράνομης και προκλητικής τουρκικής Navtex για την παρεμπόδιση των ερευνών του Nautical Geo στην Κυπριακή ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης