Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜεΡΑ25: Όποια και αν είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας, η πολιτική της δεν αλλάζει

ΜεΡΑ25: Όποια και αν είναι η κυβέρνηση της Γερμανίας, η πολιτική της δεν αλλάζει
Κυβερνήσεις εναλλάσσονται αλλά η κυβερνητική συνέχεια διασφαλίζει τη μη εναλλαγή των πολιτικών τους επισημαίνει το ΜεΡΑ25
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, η πολιτική της γερμανικής ηγεσίας στα καίρια ζητήματα δεν πρόκειται να μεταβληθεί διατυπώνει το ΜέΡΑ25.
«Αυτή είναι η "μεταδημοκρατία" στην οποία διαβιούν οι ευρωπαϊκοί λαοί: Κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, αλλά η «κυβερνητική συνέχεια» να διασφαλίζει τη μη πραγματική και ουσιαστική εναλλαγή των εφαρμοζόμενων πολιτικών τους.
Ή, όπως το έθεσε με αφοπλιστική κυνική ειλικρίνεια ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «δεν πρέπει να επιτρέπουμε στις Εκλογές να αλλάζουν την οικονομική πολιτική».
Για το δε εγχώριο, ετεροπροσδιοριζόμενο πολιτικό σύστημα, ήδη η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ελπίζουν σε μία γερμανική μεταστροφή ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν την «άδεια» για μια πιο ελεύθερη - οικονομική κυρίως - διακυβέρνηση, όπως ο κρατούμενος ελπίζει στην αλλαγή του δεσμοφύλακά του με έναν άλλο πιο χαλαρό» επισημαίνει το ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης