Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού αν καταστεί αναγκαίο – Για ΔΕΗ: Κάποιοι έκαναν κάρβουνο το χρυσό

Πέτσας: Επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού αν καταστεί αναγκαίο – Για ΔΕΗ: Κάποιοι έκαναν κάρβουνο το χρυσό
"Σε 45 ημέρες θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές", τόνισε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

«Αν καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Κάνοντας αναφορά στην ποινή για τους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς να υποβάλλουν το αποτέλεσμα του τεστ διάγνωσης κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι «δεν υπάρχει κόστος για τον δημόσιο υπάλληλο που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, σε σχέση με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, όμως όσοι δεν τηρούν τους κανόνες, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ εάν πρόκειται για πλήρους απασχόλησης και πρόστιμο 150 ευρώ εάν πρόκειται για εργαζόμενο μερικής απασχόλησης».
Ακόμη, σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ανέφερε πως «είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Πανεπιστήμια, καλούμε όλους να εμβολιαστούν».

Αντιπλημμυρικά έργα σε πληγείσες περιοχές

Αναφορικά με τη θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών έναντι ισχυρών καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «σε 45 ημέρες θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές» ώστε να υπάρξει άμεση προστασία τους.
«Την λέξη «ντροπή» πρέπει να την ακούσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε τα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, «τα αντιδιαβρωτικά έργα, όπως τα κορμοφράγματα, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσουν και να γίνουν, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα ανατέθηκαν στις Περιφέρειες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα».

Για ΔΕΗ

«Κάποιοι οι οποίοι είχαν χρυσό στα χέρια τους τον έκαναν κάρβουνο», ανέφερε ο κ. Πέτσας για τη ΔΕΗ και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, « τον Μάιο του 2019 η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ήταν περίπου 1,40 ευρώ, σήμερα είναι κοντά στα 8 ευρώ και είχε ξεπεράσει τα 10 ευρώ πριν ανακοινωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Κανείς δεν ξεπουλάει τίποτα. Στόχος είναι η αξιοποίηση και ιδιωτικών κεφαλαίων, με την εταιρεία πάντοτε υπό τον έλεγχο του Κράτους, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και να υπάρξει τελικά όφελος για τους καταναλωτές, σε ότι αφορά τις τιμές του ρεύματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης