Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ από τη μετωπική Κούλογλου - Πολάκη - Χαμηλοί τόνοι για να μην καεί το άνοιγμα Τσίπρα

Φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ από τη μετωπική Κούλογλου - Πολάκη - Χαμηλοί τόνοι για να μην καεί το άνοιγμα Τσίπρα
Την εσωστρέφεια πυροδότησε άρθρο του κ.Κούλογλου, ο οποίος έκανε λόγο για ισοπαλία στις ομιλίες Μητσοτάκη - Τσίπρα στη ΔΕΘ
Σχετικά Άρθρα

Η εσωστρέφεια εξελίσσεται για ακόμα μια φορά σε μεγάλο βαρίδι και πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κάνει το βήμα προς τα εμπρός ως προς τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας και να αρθρώσει έναν πολιτικό λόγο που θα είναι ικανός να αποδομήσει τα κυβερνητικά πεπραγμένα, να ενισχύσει το προφίλ του κόμματος και να το επαναφέρει σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ.
Και ενώ δεν έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη συνέντευξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με την «ισοπαλία» που είδε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος σε άρθρο του συνέκρινε τις ομιλίες Μητσοτάκη – Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Μάλιστα ο κ.Κούλογλου έθετε και μια σειρά από ερωτήματα, όπως τι σημαίνει «κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας» ενώ έθεσε και θέμα για την επιλογή του προσώπου του πρωθυπουργού σε αυτήν την κυβερνητική προοπτική, ζητώντας παράλληλα περαιτέρω τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα στοιχεία για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ.Τσίπρας.

Πολάκης: Χρειάζεσαι γυαλιά

Και μπορεί ο κ.Κούλογλου να υποστήριξε πως έχει το «πράσινο φως» από τον Αλέξη Τσίπρα για τέτοιου είδους άρθρα και κριτική, αλλά οι αντιδράσεις και η δυσαρέσκεια δεν άργησαν να εμφανιστούν.
Χαρακτηριστική η αντίδραση του βουλευτή Π. Πολάκη.
«ΑΚΟΥ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ!!!
Ο Αλέξης Τσιπρας ΘΑ ΕΙΝΑΙ με την ψήφο του λαου πρωθυπουργός της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές για να κάνουμε τη νέα αρχή για μας και τα παιδιά μας, μακρυά και απέναντι από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ της διαπλοκής και το μεσαίωνα που φτιάχνει το Μητσοτακεικο!
Αν εσύ είδες «ισοπαλία» στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά
Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθειά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία…..» ανέφερε σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα ο κ.Πολάκης

Μετωπική

Η απάντηση στην ανάρτηση αυτή δεν άργησε να έρθει από τον κ.Κούλογλου, ο οποίος απάντησε με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος στον κ.Πολάκη.
«Εγώ είμαι 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και κανείς δεν θα μου αφαιρέσει το δικαίωμα του λόγου.
Και οι ευρωβουλευτές πρέπει να συμβάλουν, στο καλό της παράταξης αλλά και της χώρας.
Ήταν μία ισοπαλία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκτός έδρας.
Δεν θέλω να ασχοληθώ με τις αναρτήσεις του Πολάκη, έχω πιο σημαντικά πράγματα.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου έχει πει ότι μπορώ να υπογράφω τα άρθρα με την κριτική μου και την υπογραφή μου.
Από την λογοδιάρροια του Facebook, εγώ είμαι εμβολιασμένος» υποστήριξε σε δηλώσεις του χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Action24 ο κ.Κούλογλου, επισημαίνοντας ότι «ο Τσίπρας θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση, απλώς θα μπορούσε επικοινωνιακά να το αφήσει ανοιχτό για να ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Προβληματισμός από Τζανακόπουλο, Παπαδημούλη

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα που ανέκυψε με τις τοποθετήσεις του κ.Κούλογλου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος είπε πως ο ευρωβουλευτής «εκθέτει τον ίδιο του τον εαυτό» και ότι «όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας».
«Οι θέσεις του κ. Τσίπρα ήταν πολύ καθαρές και κατανοητές.
Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι για το 5% της ελληνικής κοινωνίας, η δική μας για το 95%.
Ο κ. Μητσοτάκης κινείται βάσει της ιδεολογικής του εμμονής με γνώμονα το μεγάλο κεφάλαιο.
Είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος ενώ τη διαφωνία του με τον Στέλιο Κούλογλου εξέφρασε και ο Δ. Παπαδημούλης.

Διευκολύνει τη ΝΔ να αλλάξει ατζέντα

«Σεβαστή η άποψη του Στέλιου Κούλογλου, διαφωνώ πλήρως.
Πολιτικά, νομίζω ότι είναι λάθος η αξιολόγηση ότι είχαμε ισοπαλία Τσίπρα - Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Η αίσθηση που έχω, όχι μόνο στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο ευρύτερο κοινό, είναι ότι ο Τσίπρας κέρδισε πόντους έναντι του Μητσοτάκη και θα έχουμε εκλογές-ντέρμπι, όποτε γίνουν.
Δεύτερον, ήταν επικοινωνιακά λάθος η στιγμή, διότι διευκολύνει τη ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα.
Αντί να συζητάμε τις προτάσεις Τσίπρα, συζητάγαμε την αξιολόγηση του Στέλιου Κούλογλου.
Είναι εντελώς άκαιρο και σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας εδώ και δεκαετίες, ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος είναι αυτός που διεκδικεί και τη θέση του επικεφαλής και της κυβέρνησης», ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Παπαδημούλης.

Χαμηλοί τόνοι

Πάντως και παρά τις αντιδράσεις κύριο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να μην εξελιχθούν σε ένα νέο κύμα εσωστρέφειας και ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.
Παρόλο αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν τον προβληματισμό τους για τη στάση του κ.Κούλογλου, ο οποίος πριν από έναν χρόνο περίπου είχε μια ακόμα μετωπική με τον κ.Παπαδημούλη με αφορμή την υπόθεση των ακινήτων του τελευταίου.
Υπενθυμίζεται πως σε αυτήν την περίπτωση είχε απαιτηθεί η παρέμβαση του κ.Τσίπρα για να αποτραπούν τα χειρότερα μια και ο κ.Κούλογλου ζητούσε την παραίτηση του κ.Παπαδημούλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης