Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Κούλογλου σε Τσίπρα: Γιατί, Πρόεδρε, δεν αρέσουμε όπως παλιά;

Μήνυμα Κούλογλου σε Τσίπρα: Γιατί, Πρόεδρε, δεν αρέσουμε όπως παλιά;

Τι αναφέρει σε άρθρο του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

«Καμπανάκι» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κρούει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου μέσω άρθρου του στον ιστότοπο tvxs.gr, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πρόεδρε, μήπως δεν αρέσουμε;», φράση που, όπως αναφέρεται, «ανήκει στη Μελίνα Μερκούρη και απευθυνόταν στον Ανδρέα Παπανδρέου, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε χάσει τη λάμψη του και φαινόταν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές του 1989».
Όπως εκτιμά ο ίδιος, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να μην αρέσει ήδη από το 2016» ενώ και σήμερα «από την όποια φθορά» της κυβέρνησης «δεν κερδίζει», τονίζει, επικαλούμενος πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
Ωστόσο δεν είναι μόνο η «πρόθεση ψήφου, που συχνά μπερδεύει», στις εν λόγω έρευνες, η οποία εξετάζεται. «Πρέπει να δούμε τα ποιοτικά στοιχεία. Η ΝΔ προηγείται και σήμερα, στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων, που ευνοούσαν πάντα την αριστερά: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση. Αυτό το φαινόμενο εντάθηκε τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δεν έχει γίνει ουσιαστικός απολογισμός», τονίζει ο κ. Κούλογλου στη σχετική παρέμβασή του.
Επιπλέον, χάθηκε και «η ευκαιρία μιας μεγάλης, ανοιχτής ανασυγκρότησης των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και των συμμάχων του μετά την εκλογική ήττα». Χαρακτηριστικά, ο ευρωβουλευτής καταγράφει πως «εν μέσω πανδημίας και κυβερνητικών αθλιοτήτων στο ΕΣΥ, γίνονται εκλογές σε νοσοκομεία εκατοντάδων υγειονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε το 5%, αν και έχει διοικήσει τα νοσοκομεία – ή μπορεί ακριβώς επειδή έχει διοικήσει».
Επανερχόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Κούλογλου σημειώνει, ακόμη, πως «σε όλες τις μετρήσεις οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν μια κυβέρνηση ΝΔ από μια του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που χαρακτηρίζει «ιστορική εξαίρεση στον παγκόσμιο νόμο περί κυβερνητικής φθοράς».
Από την κριτική ματιά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δε «ξεφεύγει» ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, για τον οποίο επισημαίνεται, μεν, «πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία δεν θα είχε υπάρξει χωρίς τη χαρισματική φυσιογνωμία του», αλλά σχολιάζεται και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χάνει» πολιτικό κεφάλαιο:
«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αρχίσει να σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο-κάτι εύκολα εξηγήσιμο λόγω της συνθηκολόγησης του 2015- έχασε ακόμη περισσότερο τα 2 τελευταία χρόνια. Το σκάφος δεν έχει σταθερή πορεία και ψάχνεται. Μια σειρά από ευκαιρίες για επίδειξη ηγετικού προφίλ χάθηκαν. Είναι άδικο για τον Α. Τσίπρα, που έχει ξεχωριστές πολιτικές ικανότητες και ακεραιότητα χαρακτήρα, να υστερεί τόσο σε “καταλληλότητα πρωθυπουργού” από τον Κ.Μητσοτάκη. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».
«Το παιχνίδι δεν έχει χαθεί, αλλά η αλλαγή δεν θα έρθει αυτόματα. Για να ξεκινήσει μια νέα πορεία πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα “Γιατί Πρόεδρε δεν αρέσουμε όπως παλιά;” και να ληφθούν οι ανάλογες μεγάλες αποφάσεις», καταλήγει ο Στέλιςο Κούλογλου στο άρθρό του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης