Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Δίδυμο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Πληροί πολιτικά και επιχειρησιακά κριτήρια

Σκέρτσος: Δίδυμο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Πληροί πολιτικά και επιχειρησιακά κριτήρια
Η πρόταση στον Ευάγγελο Αποστολάκη ήταν πρόσκλησης συναίνεσης, έπεσε στο νερό είπε ο κ.Σκέρτσος
Σχετικά Άρθρα

Για την ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από ένα δίδυμο που πληροί και πολιτικά και επιχειρησιακά κριτήρια έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.
«Έχει γίνει μια επιλογή από τον πρωθυπουργό με βασικό κριτήριο την ικανότητα για την αντιμετώπιση ενός πολύ σύνθετου ζητήματος που είναι η πολιτική προστασία σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, δηλαδή η διαχείριση πολύ μεγάλων φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε όλες τις εποχές, όπως έχουμε δει τα δύο τελευταία χρόνια.
Άρα χρειάζεται να θωρακίσουμε το κράτος με νέες δομές, νέους μηχανισμούς, εξειδικευμένο κι εκπαιδευμένο προσωπικό και πολιτική εκπροσώπηση στο ανώτατο πολιτικό κι επιχειρησιακό δυνατό επίπεδο ώστε να μπορεί να γίνεται η σωστή διαχείριση τόσο εντός όσο και εκτός της Ελλάδας.
Θα είναι ένα δίδυμο, το οποίο θα πληροί και πολιτικά κι επιχειρησιακά κριτήρια» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκέρτσος.

Πρόσκληση συναίνεσης

Ερωτηθείς σχετικά με την υπαναχώρηση του Βαγγέλη Αποστολάκη, ο κ. Σκέρτσος εξήγησε ότι στην κορύφωση μιας μεγάλης περιβαλλοντικής κρίσης, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση απηύθυναν ένα μήνυμα και μια πρόσκληση συναίνεσης για να διαχειριστούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν επιδέχεται πολιτικών ή κομματικών αντεγκλήσεων.
«Δυστυχώς, αυτή η πρόσκληση έπεσε στο κενό διότι φαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιδιώκει τη συναίνεση.
Ωστόσο, εμείς συνομιλούμε με την κοινωνία, η οποία θέλει και συναίνεση και αποτελεσματικότητα, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε υπερβατικές επιλογές που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας» είπε ο κ.Σκέρτσος.
«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να συνομιλεί, να συνεργάζεται, να επιλέγει πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής που έχουν τεκμήριο αποτελεσματικότητας κι επαγγελματικής αξιοσύνης στον χώρο που έχουν δραστηριοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Το ζητούμενο είναι να μπορούμε να φέρουμε εντός των πολιτικών τειχών ανθρώπους που έχουν πετύχει στην πραγματική ζωή» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Δεν προαναγγέλονται πρόωρες εκλογές

Ο κ.Σκέρτσος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε στο κενό το προσκλητήριο συναίνεσης για ένα πρόβλημα όπως η πολιτική προστασία και η διαχείριση φυσικών καταστροφών που θα μπορούσαν να υπάρξουν συναινέσεις».
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ανέφερε ότι δεν προαναγγέλλονται.
«Είμαστε στα μισά της θητείας μας, δύο χρόνια έχουμε κλείσει με ένα πολύ πλούσιο κυβερνητικό έργο, το οποίο βρίσκεται στα μισά και το οποίο πρέπει να συνεχιστεί.
Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία και την εντολή που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός» είπε ο κ.Σκέρτσος.

Δεν έχουμε χάσει το τρένο του τείχους ανοσίας

Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι δεν έχει χαθεί το τρένο του τείχους ανοσίας, διότι είναι μια δυναμική κατάσταση που συνεχώς ο πήχης ανεβαίνει ή μετατίθεται.
«Στις αρχές του εμβολιαστικού μας προγράμματος μιλούσαμε για ένα τείχος ανοσίας κοντά στο 60%-70%.
Αυτό ως προς τον ενήλικο πληθυσμό έχει επιτευχθεί, είμαστε στο 68% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί και στο 57%-58% του γενικού πληθυσμού.
Σίγουρα, υπάρχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πάει πολύ καλύτερα, όπως η Πορτογαλία που έχει ίδιο μέγεθος με τη χώρα μας κι έχει πετύχει εμβολιασμό της τάξεως του 85% κι έχει καταφέρει έτσι να μειώσει πάρα πολύ την επίδραση της πανδημίας στη δημόσια υγεία, αλλά και στο σύστημα υγείας» υποστήριξε ο κ.Σκέρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης