Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός – Δεν επιδιώκει το διάλογο ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος: Παραδοχή αποτυχίας της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός – Δεν επιδιώκει το διάλογο ο Μητσοτάκης
Η πολιτική συνεννόηση δεν κτίζεται πάνω στα πρόσωπα αλλά πάνω στις πολιτικές υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο ανασχηματισμός αποτελεί παραδοχής αποτυχίας της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει ούτε τη συνεννόηση ούτε το διάλογο.
«Στα δύο κεντρικά υπουργεία που διαχειρίστηκαν τις μεγάλες κρίσεις του προηγούμενου διαστήματος, στο Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα επιτελεία απομακρύνθηκαν.
Την αποτυχία στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές την έχει ήδη χρεώσει η κοινωνία στην κυβέρνηση, ωστόσο χθες τελείωσε και επίσημα το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Ηλιόπουλος.

Υπουργοποίηση Αποστολάκη

Αναφερθείς στο θέμα της υπουργοποίησης Αποστολάκη, υπογράμμισε ότι «η διαδικασία συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων ποτέ δεν κρίνεται αποκλειστικά από τα πρόσωπα».
«Όταν ο κ. Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή προσέβαλε τους πολίτες λέγοντας ότι θέλουν όλοι ένα ελικόπτερο πάνω από το σπίτι τους, όταν έκανε τη χυδαία σεξιστική επίθεση στην κ. Γεννηματά, όταν έκανε την αδιανόητη τυμβωρυχία να συγκρίνει ανθρώπινες ζωές με στρέμματα, έδειξε ξεκάθαρα ότι είναι ένας πρωθυπουργός που δεν επιδιώκει τον πολιτικό διάλογο και τη συνεννόηση», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Η συνεννόηση περνά μέσα από πολιτικές.
Όταν ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδέχεται να προχωρήσει την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας με βάση το πόρισμα Γκολντάμερ – το είπε άλλωστε μέσα στη Βουλή -, όταν έχει αφήσει τη χώρα χωρίς δασικούς χάρτες το 2021 χωρίς να κατανοεί ότι έτσι κλείνει το μάτι σε αυτούς που θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη, όταν δεν κατανοεί την ανάγκη να επαναφέρει τους 5.066 εργαζόμενους στη δασοπροστασία, τότε είναι επίσης ξεκάθαρο ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με ένα κόλπο να δώσει μια επίπλαστη εικόνα συνεννόησης.
Αυτό το κόλπο χθες απέτυχε, γύρισε εναντίον του» επεσήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

Κόλπο

«Ενδεικτικό ότι όλο αυτό ήταν ένα κόλπο είναι και το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ως αυτόνομη δομή δεν συστάθηκε τελικά, σαν να μην υπήρχε έστω ένα κατάλληλο πρόσωπο στη ΝΔ να το στελεχώσει.
Μέχρι χθες αργά το βράδυ μάλιστα δεν ήταν καθόλου ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση επέμενε στην επιλογή για τη σύστασή του» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης