Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα απανωτά λάθη εξελίσσεται σε κακέκτυπο του παρηκμασμένου ΣΥΡΙΖΑ – Στις 7 μονάδες η διαφορά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα απανωτά λάθη εξελίσσεται σε  κακέκτυπο του παρηκμασμένου ΣΥΡΙΖΑ – Στις 7 μονάδες η διαφορά
Η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα απανωτά λάθη εξελίσσεται σε κακέκτυπο του παρηκμασμένου ΣΥΡΙΖΑ και ευθύνη για τον δημοσκοπικό κατήφορο φέρει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποπέσει σε πολλά λάθη, τόσο εξόφθαλμα, που ακόμη και οι κομματικά εγκάθετοι τα βλέπουν και με αμηχανία τα αντιμετωπίζουν.
Ενώ ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, έχοντας ένα ΣΥΡΙΖΑ που έπληξε την μεσαία αστική τάξη και δημιούργησε έντονα αρνητικά αντανακλαστικά στην κοινωνία, σειρά γεγονότων και λαθών έχουν αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης.
Με βάση έγκυρες πηγές, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ενώ ο βαλτωμένος ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας δεν ανακάμπτει, συρρικνώνονται τα ποσοστά της ΝΔ και η μεταξύ τους ψαλίδα έχει μειωθεί στις 7 μονάδες.
Πριν κάποιο διάστημα η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που είχε καταποντιστεί και ενεργοποιήσει αρνητικά αντανακλαστικά ήταν 20 μονάδες και τώρα έχει συρρικνωθεί στις 7 μονάδες.
Από την μια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακάμπτει αλλά από την άλλη η ΝΔ αρχίζει και εμφανίζει χαρακτηριστικά ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει αντίδραση και οργή στην κοινωνία..
Η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα απανωτά λάθη εξελίσσεται σε κακέκτυπο του παρηκμασμένου ΣΥΡΙΖΑ και ευθύνη για τον δημοσκοπικό κατήφορο φέρει ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του.

Διαχείριση πανδημίας και διαχωρισμός εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

Η διαχείριση της πανδημίας εξελίχθηκε σε φιάσκο, κυρίως γιατί η υγειονομική εικόνα της Ελλάδος επιδεινώθηκε και από κάποιο σημείο και μετά χάθηκε ο έλεγχος.
Μόνο με επικοινωνιακή υποστήριξη η ΝΔ δεν μπορεί να πάει μακριά και η κυβέρνηση εάν δεν επιδείξει πραγματικό έργο που να είναι ορατό στην κοινωνία θα υποστεί μεγάλη πολιτική φθορά.
Φθάνοντας στο σήμερα, ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, οι δηλώσεις Μητσοτάκη κατά των ανεμβολίαστων που ήταν άκρως απαξιωτικές, έδειχνε ένα πρωθυπουργό που δεν είχε επίγνωση της κατάστασης, του ρόλου και της θεσμικής του θέσεως.
Ο διαχωρισμός της κοινωνίας είναι μια ιταμή πράξη, είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη που δεν τιμά την κοινωνία.
Ότι μέσω προπαγάνδας και επικοινωνιακής υποστήριξης, παρουσίασε σχεδόν το 35% των ελλήνων ως ψεκασμένους ή συνομοσιολόγους έδειχνε πολιτική υπεροψία και πολιτική απρέπεια σε μια κοινωνία που ανησυχεί και προβληματίζεται.
Ο διαχωρισμός της κοινωνίας και η τρομολαγνεία των τηλεπιστημόνων δεν βοήθησαν αντιθέτως δημιούργησαν μια υποβόσκουσα οργή η οποία με το παραμικρό μπορεί να στραφεί κατά της κυβέρνησης.

Απέτυχε το επιτελικό κράτος

Ο ρόλος του επιτελικού κράτους αποδείχθηκε τραγικός, ανεπαρκής και ο μηχανισμός απέναντι στις πυρκαγιές ήταν απροετοίμαστος.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικοινώνησε ότι έβαλε σε σοβαρές επιτελικές θέσεις τους αρίστους, αυτούς που θα αποκαταστήσουν την εικόνα της χώρας.
Οι άριστοι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.
Οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι δραματικές εξελίξεις στην Βόρεια Εύβοια και όχι μόνο απέδειξαν ότι το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί.
Η οργή του κόσμου μετά από lockdowns, πανδημίες και πλήθος προβλημάτων ξεχείλισε.
Σε ένα τομέα που η κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να ξεχωρίσει απέναντι στην διακυβέρνηση της Αριστεράς, ήταν το επιτελικό κράτος.
Οι πολίτες είπαν είναι όλοι το ίδιο, η αποτυχία όσο και εάν βαφτιστεί με διαφορετικό όνομα… θα συνεχίσει να είναι αποτυχία

Ναυάγησε ο ανασχηματισμός, διασύροντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που τον συντόνισε…

Πρωτίστως είναι ανήθικο να προτείνεται και εν συνεχεία να κατηγορείται ένας προτεινόμενος για υπουργός ο Αποστολάκης ο οποίος είχε υποστηρίξει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.
Ο Αποστολάκης έκανε πίσω μετά από την πίεση που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχεδιάσει σωστά τον ανασχηματισμό.
Ο Αποστολάκης δεν ήταν η σωστή επιλογή για την κυβέρνηση.
Ήταν ένα ισχυρό φιάσκο, που δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια κλίμακα.
Όμως εάν δει κανείς την νέα δομή της κυβέρνησης απαρτίζεται από πολιτικούς σε λάθος θέσεις.
Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκος είναι δημοσκόπος και ουδέποτε έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο της προστασίας του πολίτη.
Ο νέος υπουργός Υγείας Πλεύρης είναι δικηγόρος, τι σχέση έχει ένας δικηγόρος στο υγείας σε ένα κρίσιμο υπουργείο είναι ένα σοβαρό θέμα.
Ο νέος Υπουργός Τουρισμού είναι γιατρός και δεν έχει εμπειρία από τον κλάδο τουρισμού.
Ένας πρώην δήμαρχος… μετατρέπεται σε υφυπουργό Εθνικής Άμυνας ο Χαρδαλιάς.
Η νέα κυβέρνηση και ο ανασχηματισμός ήταν ξεκάθαρα κατώτερος των περιστάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης