Πολιτική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εστίαση; - Γεραπετρίτης: Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εστίαση; - Γεραπετρίτης: Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Ο κ. Γεραπετρίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα -περισσότερο μεταδοτική- έχει κυριαρχήσει και στην Ελλάδα ενώ οι εμβολιασμοί προχωρούν με ιδιαίτερα χαμηλούς ρυθμούς, έχει ανοίξει η συζήτηση για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στο τραπέζι βρίσκεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην εστίαση. Στο θέμα αναφέρθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης (χθες) αλλά και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης (σήμερα).
«Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.
Απαντώντας στην κριτική πως ενώ στους κλειστούς χώρους το χειμώνα οι πελάτες θα είναι αμιγώς εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το προσωπικό μπορεί να μην είναι εμβολιασμένο, εξήγησε ότι «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».
Ο κ. Γεραπετρίτης υπενθύμισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορωνοϊού εβδομαδιαίως.
«Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο εμβολιασμός στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις

Ειδικά για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις τόνισε ότι θα υπάρξει μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση «όταν και αν αποφασιστεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός» καθώς δεν είναι εύκολη η αναπλήρωση και το αναγκαίο προσωπικό πρέπει να βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις.
Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ένστολους ανέφερε ότι αποτελούν αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον.
«Να επισημάνω ότι το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και την κοινότητα», υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι.

Όχι σε lockdown

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown λέγοντας ότι πλέον η κοινωνία και η οικονομία δεν μπορούν να ανεχθούν καθολικούς και οριζόντιους περιορισμούς.
«Στο μέτρο που έχει δοθεί η δυνατότητα καθολικού εμβολιασμού στους πολίτες, που μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της επιλογής τους σε άμεσο χρόνο, θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ηθικά ορθό αλλά και ούτε πολιτικά σκόπιμο να προβούμε σε νέα κλεισίματα της οικονομίας και της κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης