Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ο Βορίδης άνοιξε… παράθυρο για υπαλλήλους δημοσίου, εστίαση, λιανεμπόριο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ο Βορίδης άνοιξε… παράθυρο για υπαλλήλους δημοσίου, εστίαση, λιανεμπόριο
O υπουργός Εσωτερικών εκτόξευσε τα βέλη του κατά της ΠΟΕΔΗΝ λόγω των αντιδράσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Η συζήτηση για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες -εκτός υγειονομικών και εργαζομένων σε δομές και ευπαθείς ομάδες- έχει… φουντώσει.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε μια πρώτη... γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ανάλογα πάντα με την πορεία των εμβολιασμών. Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης άνοιξε το… παράθυρο για υποχρεωτικό εμβολιασμών των δημοσίων υπαλλήλων «πρώτης γραμμής», οι οποίοι είναι σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες, αλλά και των αντίστοιχων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.
«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι.
Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον ιδιωτικό τομέα, o κ. Βορίδης -όπως μεταδίδει ο Σκάι- μίλησε για κλάδους με πολύ μεγάλη επαφή με ανθρώπους, άρα μεγάλο συγχρωτισμό, όπως η εστίαση και κομμάτια του λιανικού εμπορίου.

Βέλη κατά ΠΟΕΔΗΝ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών εκτόξευσε τα βέλη του κατά της ΠΟΕΔΗΝ λόγω των αντιδράσεων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Όπως σχολίασε οι υγειονομικοί χειρίζονται και παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε πάσχοντες με βεβαρημένη υγεία πρέπει να είναι διασφαλισμένο με κάθε τρόπο ότι δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.
«Παροτρύνουμε να γίνεται το εμβόλιο στο σύνολο του πληθυσμού, εδώ έχουμε ανθρώπους που χειρίζονται ασθενείς ή στην άλλη κατηγορία, παρέχουν υπηρεσίες σε υπερήλικες» είπε.
Ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα τιμωρίας πρέπει να βγει από το ΕΣΥ αυτός ο (μη εμβολιασμένος) άνθρωπος να μην διακινδυνεύουμε ότι θα παρέχει υπηρεσίες σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ ή σε οποιαδήποτε μονάδα νοσηλείας με κίνδυνο να τους κολλήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης