Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εμβολιασμός με τρίτη δόση μέσα στο φθινόπωρο - Το σχέδιο της κυβέρνησης, ποιους αφορά

Εμβολιασμός με τρίτη δόση μέσα στο φθινόπωρο - Το σχέδιο της κυβέρνησης, ποιους αφορά

Σε πρώτη φάση η πρόταση που φαίνεται πως «κλείδωσε» είναι η τρίτη δόση να αφορά ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, ευπαθείς ομάδες, άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας

Αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του  κορωνοϊού στη χώρα μας, κάτι που θα συμβεί μέσα στο φθινόπωρο εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και η κυβέρνηση δρομολογεί σχετικό σχέδιο, βάζοντας στο τραπέζι τις εισηγήσεις των ειδικών για τις ηλικίες και τις επαγγελματικές ομάδες που θα προηγηθούν.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν την πλατφόρμα για να ειδοποιηθούν με sms να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα που πρόκειται να τους χορηγηθεί τρίτη δόση.
Ήδη, ο γ.γ του υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, γνωστοποίησε ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα χορηγηθεί η τρίτη δόση σε άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή, ενώ πηγές του Μαξίμου σημειώνουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη, με τη χορήγηση γ΄ δόσης να ξεκινά και σε άλλες κατηγορίες ασθενών, ηλικιακές κατηγορίες και επαγγελματικές ομάδες μόλις δώσει την έγκριση η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, στην επιτροπή γίνονται οι συζητήσεις γύρω από το ποιους θα αφορά η τρίτη δόση και πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή της.
Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ο ΕΜΑ θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις του.

Ποιους θα αφορά

Σε πρώτη φάση η πρόταση που φαίνεται πως «κλείδωσε» είναι η τρίτη δόση να αφορά ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, ευπαθείς ομάδες, άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
Επίσης, εξετάζονται τα δεδομένα προκειμένου η τρίτη αναμνηστική δόση να επεκταθεί στο υγειονομικό προσωπικό, καθώς και σε άλλες ομάδες με προτεραιότητα στους άνω των 70 ετών.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκονται σε επικοινωνία προκειμένου όταν δοθεί η άδεια για την τρίτη δόση, να ανοίξουν κατευθείαν οι εμβολιαστικές γραμμές που θα αφορούν τις πρώτες ομάδες που θα κληθούν να τις λάβουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης