Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου - Είχε προηγηθεί μήνυση επιχειρηματία

Ελεύθερος ο δήμαρχος Μυκόνου - Είχε προηγηθεί μήνυση επιχειρηματία
ΚΕΔΕ: «Κόντρα στην κοινή λογική η προσαγωγή του»

Έπειτα από εντολή του εισαγγελέα Σύρου, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, που είχε συλληφθεί νωρίτερα με την αυτόφωρη διαδικασία έξω από το δημαρχείο του νησιού, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν σχετικών διευκρινίσεων που δόθηκαν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mykonosvoice.gr, ο δήμαρχος είχε στην κατοχή του όλα τα νόμιμα έγγραφα, αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ομόφωνα ήταν υπέρ της κίνησης στο Καλό Λιβάδι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες πολίτες διαμαρτύρονταν για φράχτες και φοίνικες που -όπως καταγγέλλουν- είχε τοποθετήσει επιχειρηματίας από το Καλό Λιβάδι, εμποδίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στην παραλία.
Η δημοτική αρχή είχε δώσει πενθήμερη προθεσμία στον επιχειρηματία. Η προθεσμία, όμως, τα ξημερώματα παρήλθε και λίγο μετά τις 3:00 μπουλντόζα του Δήμου Μυκόνου, παρουσία του δημάρχου και αντιδημάρχων, εμφανίστηκε στο σημείο και γκρέμισε τις κατασκευές.
Ο επιχειρηματίας, ωστόσο, υπέβαλε μήνυση, με συνέπεια ο δήμαρχος Μυκόνου να συλληφθεί, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

ΚΕΔΕ: «Κόντρα στην κοινή λογική η προσαγωγή του»

«Αδικαιολόγητη» και «κόντρα στην κοινή λογική» χαρακτήρισε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) την προσαγωγή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της και δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, επειδή -όπως αναφέρεται στη σχετική της ανακοίνωση- «τόλμησε» να ασκήσει τις θεσμικές του αρμοδιότητες και να προστατεύσει τον δήμο του «από αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές».
Η ΚΕΔΕ καταδίκασε απερίφραστα την προσαγωγή του δημάρχου, γιατί «έκανε το αυτονόητο. Εφάρμοζε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου του για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου».
Επίσης, τονίζεται ότι «σε μια περίοδο που η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των δήμων μας αναδεικνύονται σε προτεραιότητα, δεν μπορεί θεσμικά όργανα του κράτους να αντιμετωπίζουν με τα ίδια μέτρα και σταθμά αυτούς που παρανομούν απροκάλυπτα και τους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που προσπαθούν να αποτρέψουν παράνομες πράξεις που στρέφονται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».
Στο κείμενο γίνεται λόγος πως «η Αυτοδιοίκηση και οι αιρετοί εκπρόσωποί της δεν εκβιάζονται και δεν φοβούνται και είμαστε όλοι σύσσωμοι στο πλευρό του συναδέλφου μας δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και στην προσπάθεια του να διαφυλάξει τον δήμο και την τοπική του κοινωνία από παράνομες πράξεις και συμπεριφορές που βλάπτουν τα συμφέροντά τους».
Τέλος, η ΚΕΔΕ καλεί την Πολιτεία και τα θεσμικά της όργανα «να στείλουν ένα καθαρό μήνυμα στήριξης στην αυτοδιοίκηση και στις δυνάμεις της νομιμότητας και να μη λειτουργούν με τη λογική του Πόντιου Πιλάτου, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, αλλά και πολιτικού και νομικού πολιτισμού».

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης