Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Πέμπτη (12/8) η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Την Πέμπτη (12/8) η συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές

Στόχος είναι οι πρώτες αποζημιώσεις να δοθούν εντός δέκα ημερών και μετά την καταγραφή των ζημιών να προωθηθεί η συνολική δέσμη μέτρων

Σχετικά Άρθρα
Την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Μετά τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές κυρίως σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο -αλλά και τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για το γεγονός ότι κατακάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους αλλά και οι περιουσίες χιλιάδων συνανθρώπων μας- ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Στόχος είναι οι πρώτες αποζημιώσεις να δοθούν εντός δέκα ημερών και μετά την καταγραφή των ζημιών να προωθηθεί η συνολική δέσμη μέτρων που εξετάζεται και αφορά στη συνολική δέσμη μέτρων για την στεγαστική αποκατάσταση των κτιρίων με 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, την επιχορήγηση επιχειρήσεων μέσα από το σύστημα προκαταβολών, τις αναστολές εργαζομένων, την επιδότηση ενοικίου αλλά και αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και τραπεζικών υποχρεώσεων για έξι μήνες και αντίστοιχο πάγωμα για ενήμερους δανειολήπτες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα φυσικά πρόσωπα θα ενισχυθούν αρχικά με 600 ευρώ (από το υπουργείο Εσωτερικών) και με έως 6.000 για οικοσκευή.
Με τη χθεσινή δήλωσή του άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε με συγκεκριμένες δεσμεύσεις στους πολίτες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπογράμμισε ότι έχουν ήδη εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι για τη αναδάσωση των περιοχών και την αποκατάσταση των ζημιών με έργα υποδομής και προανήγγειλε την υλοποίηση ενός ενισχυμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας ύψους 1,8 δισ ευρώ καθώς και του Σχεδίου Ανασυγκρότησης, την εποπτεία του οποίου αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης