Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η συγγνώμη Μητσοτάκη αποδοχή της αποτυχίας του επιτελικού κράτους και τα 500 εκατ η προσπάθεια εξιλέωσης των λαθών

Η συγγνώμη Μητσοτάκη αποδοχή της αποτυχίας του επιτελικού κράτους και τα 500 εκατ η προσπάθεια εξιλέωσης των λαθών
Δύο αρμόδιοι υπουργοί – και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι – φέρουν πολιτική ευθύνη για την αποτυχία της κυβέρνησης της οποίας ο ίδιος είναι ο επικεφαλής.
Σχετικά Άρθρα

Η συγγνώμη Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού στο διάγγελμα του για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Βόρεια Εύβοια και Βόρεια Αττική, προφανώς και αποτελεί μια λογική, εύλογη δήλωση και πρέπει να αναγνωριστεί η πρωτοβουλία αυτή.
Όμως ποιος ζητάει συγγνώμη;
Αυτός που αναγνωρίζει ότι δεν δούλεψε ο κρατικός μηχανισμός και αφέθησαν στο έλεος του Θεού οι πολίτες στην Βόρεια Αττική και στην Βόρεια Εύβοια.
Για τους πολίτες από το μείνε στο σπίτι με τα lockdowns...περάσαμε στο φύγε από το σπίτι και τρέχα να σωθείς.
Ο Μητσοτάκης μέσω της συγνώμης του ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι το επιτελικό κράτος απέτυχε στην διαχείριση αυτής της μεγάλης καταστροφής που συντελέστηκε με άπνοια, δεν φυσούσε αέρας για να υπερδιογκώσει το πρόβλημα.
Την ίδια στιγμή ο Μητσοτάκης και οι σύμβουλοι της κυβέρνησης, βλέποντας την οργή των πολιτών που ήταν πρωτοφανής, δεν έχει υπάρξει προηγούμενο δεκάδες πολίτες να βρίζουν χυδαία τον πρωθυπουργό και να προσωποποιούν τις κατηγορίες, κατανόησαν ότι έπρεπε να εκτονώσουν την οργή των πολιτών.
Η συγνώμη είχε και αυτόν τον στόχο να εκτονώσει την οργή.
Μια οργή που είχε σωρευτεί με τα lockdowns, οι πολίτες βράζουν από αγανάκτηση, ήρθε και η επίμονη υποχρεωτικότητα των εμβολίων και ο διαχωρισμός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και οι πολίτες ξεχείλισαν από αγανάκτηση.
Η αγανάκτηση αυτή δεν έχει καταγραφεί καθώς επιχειρείται μια ανόητη ωραιοποίηση της κατάστασης από πολλά μέσα ενημέρωσης που ζητιανεύουν κρατική διαφήμιση.
Η καταστροφική πυρκαγιά που έχει απτές, καθολικές παρενέργειες, ξεχείλισε την οργή… και οι πολίτες ξέσπασαν, η πολιτική αλαζονεία δεν πάει μακριά ένα πολιτικό, η αλαζονεία τιμωρείται στην πολιτική.
Η συγνώμη Μητσοτάκη, δεν είναι επικοινωνιακή αλλά ειλικρινής, θέλουμε να πιστεύουμε αλλά μια συγνώμη δεν παραγράφει τα απαράδεκτα λάθη που έχουν γίνει με τα lockdowns, την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και των καταστροφικών πυρκαγιών.
Ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα αποδοθούν ευθύνες.
Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ότι δεν διέθετε τους αρίστους αλλά άχρηστους τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Πρωτίστως όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες που ευθύνονται για την καταστροφή των πυρκαγιών πρέπει να παραιτηθούν ή να τους παραιτήσουν.
Όμως υπάρχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες και ο Μητσοτάκης δεν θα κατευνάσει την οργή των πολιτών εάν επικεντρωθεί μόνο στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Δύο αρμόδιοι υπουργοί – και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι είναι – φέρουν πολιτική ευθύνη για την αποτυχία της κυβέρνησης της οποίας ο ίδιος είναι ο επικεφαλής.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρειάζεται και μια πολιτική εξιλέωση, μια παραίτηση υπουργού από ευθιξία θα βοηθούσε αλλά για να παραιτηθεί ένας υπουργός πρωτίστως πρέπει να έχει ευθιξία…

Η εξιλέωση των λαθών με 500 εκατ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της συγνώμης αναγνώρισε ότι το επιτελικό κράτος απέτυχε αλλά χρειάζονται 3 σημαντικές κινήσεις να γίνουν
1)Να αποζημιωθούν οι πυρόπληκτοι και η απάντηση της κυβέρνησης ήταν 500 εκατ.
Τα 500 εκατ δεν επαρκούν, να κοπούν από αλλού και να δοθούν περισσότερα, αυτό επιτάσσει η λογική.

2)Να ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε το επιτελικό κράτος να αναδιαρθρωθεί ριζικά μετά την νέα του αποτυχία.
Μεγάλο μέρος του επιτελικού κράτους είναι ένα μείγμα ΝΔΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ ακριβώς αυτό το μεικτό σχήμα που πιστεύουν ότι είναι ακούνητοι στις θέσεις που κατέχουν.
3)Να υπάρξει ένα σαφέστατο πλάνο αναδάσωσης, ειδικά στην Βόρεια Εύβοια όπου η καταστροφή ήταν πρωτοφανής.

Μια συγνώμη και 500 εκατ φθάνουν για να εξιλεώσουν;

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Μητσοτάκης πήρε μια πολύ γερή, ξεκάθαρη προειδοποίηση από την κοινωνία που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τις ιδεολογίες και κοίταξε την περιουσία και τον τόπο του.
Η κοινωνία δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης που ξευτιλίζονται με την μονομέρεια της ενημέρωσης γιατί ποντάρουν ότι θα πάρουν νέα κρατική διαφήμιση.
Η κοινωνία έχει αφυπνιστεί και εάν αυτό δεν γίνει αντιληπτό θα χάσουν όλες οι πλευρές και ειδικά οι πολιτικοί που έχουν μόνο ένα ρόλο να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της κοινωνίας.
Η οργή των πολιτών κινείται σε οριακά σημεία, υπήρξαν νυν υπουργοί που επισκέφθηκαν την Βόρεια Αττική, χωρίς τα κανάλια και οι πολίτες τους γιούχαραν στην κυριολεξία.
Και οι δύο υπουργοί δέχθηκαν λεκτικά πυρά από αγανακτισμένους πολίτες που πιστέψτε μας… δεν ήταν συριζαίοι αλλά νεοδημοκράτες οι εξοργισμένοι πολίτες.
Γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιους αναφερόμαστε.
Ο Μητσοτάκης πήρε μια ηχηρή προειδοποίηση από την κοινωνία, η οποία με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις, θα καταγραφεί ως εξής, συνεχής πτώση της ΝΔ, χωρίς όμως να το καρπούται ο ΣΥΡΙΖΑ.
H διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει στις 6-7 μονάδες με τάση συρρίκνωσης όχι όμως γιατί ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο παραμένει ακόμη αποκρουστικό κόμμα, αλλά απομακρύνεται από την ΝΔ που τον απογοητεύει.
Έχουμε μια ΝΔ που διολισθαίνει αλλά και ένα ΣΥΡΙΖΑ που σε καμία περίπτωση δεν πείθει… πολλοί πολίτες αποστασιοποιούνται από τα κόμματα… και η οργή τους κυριεύει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης