Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την αποτυχία διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών

Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης ας αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την αποτυχία διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών
Η κυβέρνηση μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση, ας κοιτάξει να στηρίξει τις πληγείσες περιοχές και να αποκαταστήσει περιουσίες.
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ένα ρόλο να διασφαλίζουν ότι σε μια κρίσιμη στιγμή το επιτελικό κράτος θα δουλέψει για τα συμφέροντα της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ένα ρόλο να διασφαλίσουν ότι τα μέσα πυρόσβεσης της Ελλάδος θα λειτουργήσουν και θα διασφαλίσουν τις ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες και θα προστατεύσουν την φύση.
Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν ένα ρόλο να έχουν προσχεδιάσει μαζί με την Πολιτική Προστασία σενάρια έκτακτης ανάγκης ειδικά μάλιστα όταν η μετεωρολογική υπηρεσία είχε προαναγγείλει τις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες χωρίς μάλιστα αέρα, επικρατούσε νηνεμία όλες αυτές τις ημέρες.

Τι συνέβη;

Αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο και όσοι δεν παρουσιάζουν τα πραγματικά γεγονότα απλά συγκαλύπτουν ένα εθνικό έγκλημα.
Το κράτος απέτυχε να διαχειριστεί αυτή την κρίση, οι πυροσβέστες με τις ελάχιστες δυνάμεις που διέθεταν έδωσαν υπεράνθρωπο αγώνα αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν υπήρχε σχέδιο και το κυριότερο δεν υπήρχαν τα μέσα για να προστατεύσουν τις περιουσίες των πολιτών.
Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ο δασικός πλούτος κρανίου τόπος και σε Αττική και Εύβοια η βιβλική καταστροφή δεν έχει προηγούμενο.
Το επιτελικό κράτος απέτυχε, και απέτυχε παταγωδώς, υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποτυχία αυτή, για την ανεπάρκεια.
Αποδείχθηκε ότι με θεωρίες περί σοβαρού επιτελικού κράτους δεν επιλύονται τα προβλήματα, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά ότι κάηκε σε 3 ημέρες δεν είχε καεί σε 12 χρόνια.
Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη γι΄ αυτή την εθνική τραγωδία και την εθνική καταστροφή.
Όχι κύριε Μητσοτάκη δεν τα κάνατε καλά, η διαχείριση αυτής της μαινόμενης πυρκαγιάς με νηνεμία απέδειξε ότι το επιτελικό κράτος συνεχίζει να είναι μπάχαλο.
Όχι κύριε Μητσοτάκη, διαχειριστήκατε αυτή την κρίση ως πρωθυπουργός και επικεφαλής της κυβέρνησης που συντονίζει όλους τους μηχανισμούς κατά τρόπο πρόχειρο και αναποτελεσματικό.
Οι καταγγελίες είναι συγκλονιστικές και η οργή του κόσμου ξεχειλίζει.
Όχι κύριε Μητσοτάκη, πολλοί από τους πολιτικούς που έχετε μαζέψει στην κυβέρνηση και οι αρμόδιοι για την προστασία αποδείχθηκαν για πολλοστή φορά κατώτεροι των περιστάσεων ανύπαρκτοι και ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση.
Στην Αττική, στην Εύβοια και στην Μάνη, ειδικά στην Μάνη ο τρόπος διαχείρισης ήταν τραγικός, παντελής έλλειψη σχεδίου, δυνάμεων και αποτελεσματικότητας, έφθασε στο σημείο να εκκενωθεί μια παραθαλάσσια πόλη το Γύθειο… πλήρης αποτυχία.

Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν τρέξτε να σωθείτε

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλάει για σχέδια εκκένωσης, που αυτό μεταφράζεται σε τρέξτε να σωθείτε.
Όχι δεν είναι αυτό το κράτος που θέλει ο έλληνας πολίτης.
Μετά την εγκληματική ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης στο Μάτι, όπου το επιτελικό κράτος απέτυχε, ήρθαν οι εθνικές καταστροφές του Αυγούστου 2021 και το επιτελικό κράτος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι απροετοίμαστο, ανίκανο, ανεπαρκές.
Η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο, οι υπηρεσιακοί παράγοντες τραγικοί και πολιτικοί παράγοντες εκτός τόπου και χρόνου.
Ντροπή, πραγματικά ντροπή.
Καταστράφηκε μια χώρα και ολόκληρες περιοχές από την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους που παρουσιάστηκε ότι στηρίζεται από τους αρίστους.
Τελικά δεν είναι άριστοι, είναι άχρηστοι και δυστυχώς επικίνδυνα άχρηστοι.

Μακρά από εμάς η πολιτικοποίηση των καταστροφών, απέναντι στην φωτιά είναι όλοι άνισοι και ειδικά οι πολίτες.
Η κυβέρνηση μπορεί να απέτυχε παταγωδώς στην διαχείριση, ας κοιτάξει να στηρίξει τις πληγείσες περιοχές και να αποκαταστήσει περιουσίες.
Αντί να αγοράζει η Ελλάδα Rafale και άλλες τέτοιες ανοησίες ας κοιτάξει να αγοράσει πυροσβεστικά αεροπλάνα και μηχανοκίνητο στόλο στην πυροσβεστική.
Η φωτιά είναι ο εχθρός της Ελλάδος, όχι οι φανταστικοί εχθροί που δημιουργούνται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα που δεν έχουν καμία συσχέτιση με τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης