Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινη λαίλαπα στη Β. Αττική: Μάχη με τις φλόγες στην Εθνική Οδό – Εντολή εκκένωσης σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο

Πύρινη λαίλαπα στη Β. Αττική: Μάχη με τις φλόγες στην Εθνική Οδό  –  Εντολή εκκένωσης σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο
Από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας πέρασε, στο ύψος των Αφιδνών, η φωτιά η οποία μαίνεται στη βόρεια Αττική - Σε τρία μέτωπα η μάχη της Πυροσβεστικής
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχής ενημέρωση) Από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας πέρασε, στο ύψος των Αφιδνών, η φωτιά η οποία μαίνεται στη βόρεια Αττική
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, προτού επεκταθεί.
Προαναγγελία για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Άγιο Στέφανο δόθηκε στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης 2 Αυγούστου 2021 έγινε από τον  αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός.
Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγ. Στέφανο εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου.

Ν. Χαρδαλιάς: Σε κατάσταση συναγερμού όλη η χώρα από αύριο μέχρι τις 9 Αυγούστου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται για τις επόμενες ημέρες μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 όλη η χώρα λόγω του πάρα πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται από αύριο, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


Ειδοποίηση 112 

Η φωτιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχει περάσει συνολικά πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών, καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.Στο μεταξύ το 112 έστειλε νέα ειδοποίηση προς τους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι,Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο, Πουλίθρες να κλείσουν παράθυρα, πόρτες και καμινάδες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

11111111111111111_2.PNG

Σε πύρινο κλοιό παραμένουν Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Αφίδνες
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη και πέρασε από Κρυονέρι και Δροσοπηγή, καθώς το μέτωπο έφτασε στην Εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών και πέρασε στην απέναντι πλευρά, με πορεία προς τον Άγιο Στέφανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πέρασε και από τη Δροσοπηγή, όπου αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες.
Λίγο πριν τις 22:30, υπήρξε αναζωπύρωση στο μέτωπο που εξελίσσεται κοντά στο Κρυονέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μέτωπο, το οποίο κατακαίει τις παρυφές της Πάρνηθας.
Νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.
Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.


Τα μέτωπα στη Βόρεια Αττική

polemiko-skiniko-se-tria-metopa-ystati-machi-stin-ethniki-odo-synechis-enimerosi0
Εθνική Οδός

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μάχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο, καθώς και να ανακόψουν την πορεία τους προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να κάνουν ρήψεις με το που έπεσε το σκοτάδι, και έχουν κάνει ζώνη στην εθνική οδό δίνοντας μαχη να μην φουντώσουν οι πυρκαγιές που περνούν προς τον Άγιο Στέφανο
Για την αντιμετώπιση της καταστροφής, έχει συγκληθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 22:30.

Χαρδαλίας: 145 δασικές πυρκαγιές συνολικά - 99 στο τελευταίο 24ωρο.

Για την πορεία των μεγάλων πυρκαγιών που καίνε σε περιοχές της Ελλάδας ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλίας το βράδυ της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021.
Ο ίδιος τόνισε πως σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 145 δασικές πυρκαγιές συνολικά, με 99 από αυτές να έχουν ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο 24ωρο.
«Αυτή τη στιγμή, παραμένουν ενεργές οι 57» συμπλήρωσε.

Βόρεια Αττική

Μιλώντας για τη φωτιά στη βόρεια Αττική, με επίκεντρο τη Βαρυμπόμπη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες.
«Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις και σήμερα περισσότερες από 12 σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές.
Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, υπογράμμισε, ενώ η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα».

Τα 9 νέα μέτωπα  

Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική περί τις 14:00 καθώς σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις της φωτιάς σε τρία διαφορετικά σημεία, στη Βαρυμπόμπη.
Η κατάσταση βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου καθώς τα πύρινα μέτωπα ενώθηκαν σε ένα ενιαίο προς Δροσοπηγή.
Παράλληλα οι φωτιές πλήττουν σπίτια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι.
Δροσοπηγή και Ιπποκράτειος Πολιτεία έχουν εκκενωθεί, ενώ εντολή για εκκένωση υπάρχει και για την περιοχή του Κρυονερίου - Αφίδνες,
Κοκκινόβραχου αλλά και του κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Μαλακάσα.
Λίγα λεπτά πριν τις 18:00, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Δροσοπηγής.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιχειρήσουν λόγω της κατάστασης και απομακρύνονται. Κατά συνέπεια το βάρος πέφτει στις εναέριες δυνάμεις, που ωστόσο μπορούν να επιχειρήσουν μόνο για λίγες ώρες ακόμα (μέχρι τη δύση του ήλιου).
Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις κατοίκων για ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής ενώ πληροφορίες υπάρχουν για τρεις ελαφρά τραυματισμένους ανθρώπους.
Την ίδια ώρα, αστυνομικοί από πόρτα σε πόρτα απομακρύνουν όλους τους κατοίκους για να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Τα μέτωπα της φωτιάς είναι εξαιρετικά δύσβατα, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο.
Στη Βαρυμπόμπη μετέβη εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει και τηλεοπτικό μήνυμα στις 21.00 μμ για την δραματική κατάσταση που βιώνει η χώρα.
fwtia004.webp

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα 112 στη Δροσοπηγή - «Εκκενώστε άμεσα προς Αθήνα»

Εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112.

 ΑΔΜΗΕ: Θωράκιση των Γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Σ
ύμφωνα με ενημέρωση του ΥΠΕΝ, από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκαλέσει τα πύρινα μέτωπα στο Σύστημα Μεταφοράς αργά την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την Αττική έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.
Το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.


Barimpo_neo.JPG

Σπ. Βρεττός (Αχαρνές): Η φωτιά έχει φτάσει μέσα στα βασιλικά κτήματα

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, εξαπλώνεται συνεχώς, κινείται βορειοδυτικά έχει φτάσει μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα του Τατοΐου και όπως με ενημερώνουν από την πυροσβεστική βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στα κοντέινερ που είχαν τοποθετηθεί για να αποθηκευτούν τα αντικείμενα των ανακτόρων και κινείται με κατεύθυνση προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του», δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός.
Αν και όπως είπε, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα (ελικόπτερα και καναντέρ), πρέπει οι δυνάμεις να ενισχυθούν περαιτέρω.

5353941__1_.jpg
Δήμαρχος Ωρωπού: Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία υπάρχουν 607 σπίτια

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, ο κόσμος έχει αρχίσει να απομακρύνεται σιγά-σιγά με τη συνδρομή και της αστυνομίας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία βρίσκονται 607 σπίτια με 1.000 κατοίκους.

 

 

 


Μήνυμα 112 για τους κατοίκους του Κρυονερίου

Μήνυμα προς τους κατοίκους του Κρυονερίου εστάλη από το 112.
112_6.jpg

Παρέμβαση εισαγγελέα για Βαρυμπόμπη

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.
Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος είναι:

  • Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
  • Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης