Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες - Σε πρωτοφανή έξαρση, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΡΙΖΑ: Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες - Σε πρωτοφανή έξαρση, η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία
Ένας άνδρας σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του μέσα στην ταβέρνα, όπου εργαζόταν
Σχετικά Άρθρα
Θεσμικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση των περιστατικών οικογενειακής βίας και γυναικοκτονιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και το έγκλημα στη Λάρισα, όπου ένας άνδρας σκότωσε τη 43χρονη σύζυγο του μέσα στην ταβέρνα όπου εργαζόταν.
«Έβδομη γυναικοκτονία σε επτά μήνες και κυβέρνηση και ΕΛΑΣ συνεχίζουν όχι μόνο να μη λαμβάνουν θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης, αλλά να μη μπορούν καν να κατανοήσουν ότι η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση, ειδικά μετά τον πολύμηνο εγκλεισμό των πολιτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «ακόμα περιμένουμε από χθες τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει την υφυπουργό του, κ. Συρεγγέλα, που αντί να πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες είπε ότι η έξαρση αφορά μόνο σε καταγγελίες και ότι δεν έγινε και τίποτα γιατί στο Μεξικό οι γυναικοκτονίες είναι περισσότερες».

Οι δηλώσεις Συρεγγέλα

Η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στο OPEN κλήθηκε να μιλήσει για την έμφυλη βία με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία στη Δάφνη
«Αύξηση έχουμε στις καταγγελίες και όχι στις γυναικοκτονίες. Δεν υπάρχει έξαρση στις δολοφονίες με έμφυλη διάσταση, αλλά στις καταγγελίες βίας» δήλωσε σχετικά.
Παράλληλα, συνέκρινε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με άλλες χώρες, λέγοντας ότι «είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τη Βενεζουέλα ή το Μεξικό, γιατί εκεί υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναικοκτονίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης