Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παιχνίδια εντυπώσεων και πισωγυρίσματα της κυβέρνησης για Μύκονο και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Παιχνίδια εντυπώσεων και πισωγυρίσματα της κυβέρνησης για Μύκονο και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
Τελευταία στιγμή έμαθαν Κικίλιας, Αδωνις και Θεοχάρης για το mini lockdown στη Μύκονο – Απόφαση Χαρδαλιά - Μητσοτάκη αποκλειστικά
Σχετικά Άρθρα

Ξεκάθαρο παιχνίδι εντυπώσεων παίζει η κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα της άρσης των περιοριστικών μέτρων ή αλλιώς mini lockdown στη Μύκονο.
Με χθεσινή του 22/7/2021 ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διατύπωσε την άποψη – η οποία δεν έπεισε και πολλούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ- ότι η κατάσταση των κρουσμάτων στη Μύκονο έχει σταθεροποιηθεί και ότι δεν έχουμε πολλές συρροές κρουσμάτων.
Η πραγματικότητα είναι ότι το mini lockdown στην Μύκονο, που αποφασίστηκε διότι όντως τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά, έφερε σε αντιπαράθεση τους τοπικούς επιχειρηματίες με την Πολιτεία.
Η Μύκονος είναι ένα νησί που δημιουργεί τζίρους μερικών δισ ευρώ το χρόνο και εν μέρει κρίνει το αποτέλεσμα των τουριστικών εσόδων.
Η κυβέρνηση, προφανώς, ήθελε με ένα είδους «τσαμπουκά» να βάλει τάξη στις επιχειρήσεις και τις βίλες που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοιού καθόλου.

Τελευταία στιγμή έμαθαν Κικίλιας, Αδωνις και Θεοχάρης για το mini lockdown στη Μύκονο – Απόφαση Χαρδαλιά - Μητσοτάκη αποκλειστικά


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το BN, για το mini lockdown στην Μύκονο δεν είχαν καμία ενημέρωση οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί.
Ούτε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ούτε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – ο οποίος τα άκουσε για όλη τη κυβέρνηση από επιχειρηματίες του νησιού- ούτε, όμως, και ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ο οποίος, όπως φαίνεται, λειτουργεί ως σάκος του μποξ για όσα αποφασίσει μόνο του το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το mini lockdown το αποφάσισαν ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχοντας άμεση επικοινωνία κατ’ ιδίαν με τον Πρωθυπουργό, με τον ίδιο τον Κ.Μητσοτάκη προκειμένου να συνετιστούν όλοι στο νησί των Ανέμων αλλά και στα γύρω νησιά που έχουν αθρόες τουριστικές ροές και δεν τηρούνται τα μέτρα, όπως η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ίος.

Έσπασαν τα τηλέφωνα Γεωργιάδη για τη Μύκονο – Πισωγύρισμα της κυβέρνησης


Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, τα τηλέφωνα του κ. Γεωργιάδη έσπασαν κυριολεκτικά, κάποιες διασημότητες γνωστοί παραθεριστές της Μυκόνου βγήκαν στα παράθυρα των ΜΜΕ και κατακεραύνωσαν τη κυβέρνηση και παράλληλα, βρήκε ευκαιρία για αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Μαξίμου δεν θεώρησαν βαρύνουσα την παρουσία Τσίπρα στο νησί αλλά οι αντιδράσεις από επιχειρηματίες και ντόπιους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι αντιδράσεις και από υπουργούς, έφεραν την αλλαγή διαθέσεων και την απόφαση να ελαφρύνουν τα μέτρα στη Μύκονο.
Δεν μιλάμε για απλούς επιχειρηματίες εστίασης αλλά για μεγάλους επενδυτές με franchise σε όλο το κόσμο που έχουν επενδύσει στο «τουριστικό προϊόν της Μυκόνου». Παράλληλα, όπως έλεγε κυβερνητική πηγή, η κυβέρνηση προσδοκά ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, με την άρση των σχετικών περιορισμών στην Αγγλία, να έρθουν γύρω στις 400 πτήσεις σε όλα τα νησιά της χώρας από την Αγγλία. «Δεν έπρεπε να δοθεί η εικόνα ότι πάμε σε τοπικά lockdown διότι θα είχαμε ακυρώσεις», τόνισε.

«Λαγός» ο Πικραμένος, επόμενοι στη λίστα οι εκπαιδευτικοί – Τροπολογία που δεν «αρέσει» στον Κικίλια…

Πάντως, η κυβέρνηση μετρώντας και τις αντιδράσεις από τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αποφάσισε, βάζοντας τον άφθαρτο Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο που είναι και πρώην δικαστικός να δράσει ως «λαγός», να προχωρήσει το σχέδιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Και μάλιστα, φέρνοντας «νύχτα» μία τροπολογία που θέλει τον Υπουργό Υγείας με υπουργική απόφαση να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Αλήθεια, τον Βασίλη Κικίλια τον ρώτησαν εάν θέλει να επωμισθεί το κόστος μιας τέτοιας απόφασης. Δεν εξηγείται διαφορετικά, στο Μαξίμου έχουν βαλθεί να του «κάνουν πλάκα».

Εφόσον και η αντιπολίτευση συμφώνησε στην υποχρεωτικότητα, η κυβέρνηση προχωράει – Το πολιτικό κόστος διά του τρία


Ορμώμενη η κυβέρνηση από την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ναι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς –ασχέτως αν μετά κατάλαβε ότι αυτό δεν τον συμφέρει πολιτικά – αλλά και από την ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας από το ΚΙΝΑΛ, έχει σκοπό να φέρει την υποχρεωτικότητα σε καθηγητές και δασκάλους ενώ εξετάζεται στους κληρούχους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το γράφουμε αυτό, διότι η κυβέρνηση εφόσον έκανε ένα βήμα πίσω με τις απολύσεις και τα πειθαρχικά συμβούλια, έπρεπε να μη δείξει ότι κάνει πίσω.
Χθες 22/7, ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν κίνητρα σε ιατρούς και φαρμακοποιούς προκειμένου να εγγράφουν στην πλατφόρμα του εμβολιασμού όσον το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους. Θεωρήθηκε ότι η ειδικότητά τους μπορεί να πείσει περισσότερο τον ανεμβολίαστο πολίτη απ’ ότι ένας πολιτικός.

Ενδεχομένως να έχουμε «αρνητές» της 3ής δόσης εμβολίου – Πολλοί θα την αποφύγουν

Θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις αλλά θα υπάρξει και ένα ξεκαθάρισμα ποια θα είναι η στρατηγική της 3ής δόσης.
Θα πρέπει δηλαδή πάλι υγειονομικοί, ηλικιωμένοι και αργότερα οι μικρότερες ηλικίες να σπεύσουν για την 3η δόση, από τον Σεπτέμβριο και μετά, που θα γίνει μόνο με εμβόλια m RNA.
Πάντως, καλά πληροφορημένη πηγή έλεγε ότι στην 3η δόση θα δούμε πολλούς να την αποφεύγουν για τις πρόσθετες παρενέργειες που θα υπάρξουν.
Όσοι για παράδειγμα εμβολιάστηκαν νωρίς , στις αρχές του χρόνου, έμαθαν αργότερα για τα προβλήματα μυοκαρδίτιδας που προκαλούν τα εν λόγω εμβόλια.
Πάντως, ο στόχος που έχει βάλει η κυβέρνηση ότι αρχές Σεπτέμβρη θα έχουμε 70% εμβολιασμένο πληθυσμό, πολύ δύσκολο να πιαστεί.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης