Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Σταθεροποίηση στη Μύκονο - Όχι σε εφησυχασμό λόγω παράλλαξης Δέλτα

Πελώνη: Σταθεροποίηση στη Μύκονο - Όχι σε εφησυχασμό λόγω παράλλαξης Δέλτα
Πλήρως εμβολιασμένοι 4,73 εκατομμύρια Έλληνες
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως διαπιστώνεται μια τάση σταθεροποίησης στα κρούσματα στη Μύκονο διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία επεσήμανε πως αν και καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στο σύνολο της χώρας, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός λόγω της παράλλαξης Δέλτα.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κα.Πελώνη είπε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση».
«Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων.
Παρ' όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό.
Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης.
Πάνω από όλα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας.
Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα» είπε η κα.Πελώνη.

Πλήρως εμβολιασμένοι 4,73 εκατ. Έλληνες

Η κα. Πελώνη είπε ότι οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια.
«Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία υποστήριξε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr, και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ» είπε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα 150 ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, για αγορές από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.
«Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα - ακόμη και αυθημερόν - με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω» είπε συμπληρώνοντας ότι μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

Επιπλέον, σημείωσε ότι κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρόνοιας και υγείας και θέτει ως καταληκτικές ημερομηνίες για την πρώτη δόση την 16η Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
«Στην περίπτωση μη εμβολιασμού εργαζομένων σε φορείς του δημοσίου τομέα, με απόφαση του επικεφαλής του φορέα επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων» είπε.
«Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, για όσο διάστημα ο εργαζόμενος δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση εμβολιασμού, ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας εξαιτίας του μη εμβολιασμού του» πρόσθεσε.

Εκστρατεία πειθούς

Σε ερώτηση αν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις όπως η χθεσινή στο Σύνταγμα αρνητών του εμβολίου, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο να εμβολιαστεί με εκστρατεία πειθούς.
«Καλούμε όλους να εμβολιαστούν αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μία μερίδα που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό.
Επιμένουμε να προσπαθούμε πείσουμε τους πιο δύσπιστους ή αυτούς που φοβούνται» είπε η κα.Πελώνη, η οποία ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς, ανέφερε πως πρόκειται για πολύ σημαντική κατηγορία πολιτών των οποίων ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά και είναι περίπου στο 74%.
«Ελπίζουμε να ανέβουν κι άλλο τα ποσοστά.
Αυτή την περίοδο έχει ανοίξει η συζήτηση πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια» επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης