Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός πραγματικότητας τα μέτρα για εστίαση, ψυχαγωγία, εμβολιασμούς – Θα καταργηθούν στην εφαρμογή τους

Εκτός πραγματικότητας τα μέτρα για εστίαση, ψυχαγωγία, εμβολιασμούς – Θα καταργηθούν στην εφαρμογή τους
Ρίσκο για την κυβέρνηση, μεγάλο το πολιτικό κόστος
Σχετικά Άρθρα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός εχθές για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας είναι το λιγότερο εκτός πραγματικότητας και η γενικότερη αίσθηση είναι ότι θα τα ακυρώσει στην πράξη η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα μέσα στο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση παίρνει το ρίσκο των μέτρων και θα υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος

Η κυβέρνηση τελικά πήρε το ρίσκο να κρατήσει την σκληρή γραμμή και τώρα θα αναγκαστεί να υποστεί το μεγάλο πολιτικό κόστος των αποφάσεών της αφού άνοιξε μέτωπα με πολλές επαγγελματικές ομάδες.
Οι επαγγελματίες της εστίασης είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι και με αυτά τα μέτρα καθώς, και με τους μικτούς χώρους (που ίσχυαν πιο πριν) και με τους κλειστούς χώρους με μόνο εμβολιασμένους, καλούνται να γίνουν ελεγκτικά όργανα και να διαχωρίσουν τους πολίτες.
Άλλη μία μεγάλη εστία παραπόνων είναι ότι με αυτό το τρόπο χάνουν πολύτιμη πελατεία αφού με ένα 50% και πάνω ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών, ο τζίρος μικραίνει και η χρονιά δεν βγαίνει.

Επαγγελματίες: Όποιος εισηγήθηκε τα μέτρα για εστίαση-ψυχαγωγία είναι εκτός πραγματικότητας

Οι επαγγελματίες μιλάνε ξεκάθαρα για το εξής: Όποιος εισηγήθηκε τα μέτρα αυτά στον Πρωθυπουργό είναι εκτός πραγματικότητας καθώς είτε δεν έχει βγει ποτέ στη ζωή του σε μαγαζί, καφέ ή εστιατόριο είτε δεν τον ενδιαφέρει η επαγγελματική ομάδα αυτή.
Παραδείγματα πολλά: Μία παρέα τεσσάρων ατόμων από τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα όλα, δεν θα μπορούν να κάτσουν μέσα στο μαγαζί.
Αν θέλει μία οικογένεια με τα 2 ανήλικα μέλη της να φάει σε ένα οικογενειακό εστιατόριο, πάλι δεν θα μπορούν να κάτσουν μέσα στο μαγαζί.
Το ίδιο και στα γήπεδα, τα θέατρα, τα σινεμά.
Με ένα ποσοστό κάτω από 30% εμβολιασμένων νέων ηλικίας 18-25, η πλειοψηφία των νέων ΔΕΝ θα μπορεί να πάει σε κλειστό χώρο καφέ, ούτε σε γήπεδο, ούτε σε σινεμά για να διασκεδάσει.
Μιλάμε για πλήρη παράνοια! Από την μία τους δίνουν 150 ευρώ, ένα μέτρο που δεν τιμάει την αξιοπρέπεια τους και από την άλλη τους στερούν τις περισσότερες επιλογές που έχουν.

Τα μέτρα διχάζουν και αποξενώνουν τις παρέες – Θα καταργηθούν στην εφαρμογή τους

Επίσης, τα μέτρα της κυβέρνησης φέρνουν κοινωνικό διχασμό και αποξένωση.
Φανταστείτε μία παρέα, οι 2 έχουν εμβολιαστεί με ελεύθερη επιλογή, ο 3ος το σκέφτεται και ο 4ος δεν θέλει, με τα νέα μέτρα δεν θα μπορεί να βρεθεί και να πιει ένα καφέ ή να δει ένα θέαμα.
Ή θα παρεξηγηθούν και θα ξεκόψουν ή θα μπορούν να πάνε μία βόλτα μόνο, με τους εμβολιασμένους να μην φοράνε μάσκα και με τους 2 άλλους να υποχρεούνται να φοράνε μάσκα.
Εν τω μεταξύ, θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε καρέκλες.
Δηλαδή ένας καθήμενος εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, δεν μπορεί να κολλήσει κορωνοϊό;
Ειδικά τη μετάλλαξη Delta που είναι εξαιρετικά μεταδοτική;;;
Μιλάμε για παράλογα μέτρα, που κανένα μαγαζί – ειδικά σε τουριστικά μέρη- δεν θα τα τηρήσει καθώς ούτε μπορεί ο ιδιοκτήτης να διώξει πελάτες ούτε να είναι σαν φύλακας από πάνω στους πελάτες.
Μοιραία, λοιπόν, τα μέτρα αυτά θα καταργηθούν στην ίδια την εφαρμογή τους.
Δεν μπορούν να εφαρμοστούν και πλήττουν βασικά δικαιώματα του πολίτη/καταναλωτή και ο επιχειρηματίας απλά δεν θα τα εφαρμόσει!
Η κυβέρνηση μάλλον δεν κατανοεί την σκληρή οικονομική κατάσταση της εστίασης και του τουρισμού που έμεινε 7 μήνες σε lockdown. Τον Σεπτέμβριο εταιρείες δικαίως θα ζητούν από την κυβέρνηση κρατική ενίσχυση…

Η κυβέρνηση έπρεπε να ασχοληθεί με τους εμβολιασμούς των 40+ και όχι με τους νέους με τη μηδαμινή νοσηρότητα

Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι λάθος και στους εμβολιασμούς.
Σε όλες τις χώρες οι νέες ηλικίες είναι ή ασυμπτωματικές ή έχουν ήπια συμπτώματα από την μετάλλαξη Delta.
Είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, μπορεί να νοσήσει.
Σε ποσοστό πάνω από 99%, δεν θα βρεθεί διασωληνωμένος.
Γιατί να στερείς δικαιώματα στην ψυχαγωγία σε τέτοιες ηλικίες με απειροελάχιστο ποσοστό βαριάς νόσησης;
Ειλικρινά, με όσα έχει περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους νέους δείχνει σαν να έχει στοχοποιήσει τους νέους (βάση στα πανεπιστήμια, πανεπιστημιακή αστυνομία, απλήρωτες υπερωρίες, στέρηση δραστηριοτήτων κ.α) και είναι κρίσιμο διότι αυτές οι ηλικίες, όπως και οι σημερινοί μαθητές λυκείου, ψηφίζουν και θα καταδικάσουν τη ΝΔ.
Οι ηλικίες στις οποίες θα έπρεπε να επικεντρωθεί η κυβέρνηση είναι οι 40 ετών και πάνω. Θυμίζουμε ότι οι 40 ετών και πάνω μέχρι 60 υπεστήσαν τις παλινωδίες με το Astra Zeneca και το ποσοστό τους είναι χαμηλό, κάτω από 55%. Αντί η κυβέρνηση έπρεπε να επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο πιθανόν να φέρουν υποκείμενα νοσήματα και άρα να νοσήσουν περισσότερο, ασχολείται με τους νέους με την μηδαμινή θνησιμότητα.
Ο μόνος λόγος που δικαιολογείται τέτοια εμμονή είναι ότι η κυβέρνηση πάσει θυσία θέλει να μας πείσει ότι στους εμβολιασμούς έχουμε success story αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πραγματική ανοσία πληθυσμού δεν έχουμε.

Ιατροί-νοσηλευτές: Από το χειροκρότημα στο κόψιμο του μισθού

Tέλος, η κυβέρνηση διαπράττει άλλη μία, ιστορικής σημασίας, εχθρική πράξη σε επαγγελματικές ομάδες οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση πανδημίας. Απέναντι δηλαδή, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που η κυβέρνηση χειροκροτούσε κάποτε και τους έπλεκε το εγκώμιο και παρακινούσε τους πολίτες να βγει στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσει. Τώρα χρησιμοποιεί το μέτρο της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιαστούν. Μιλάμε για ένα μικρό ποσοστό καθώς οι περισσότεροι είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν νοσήσει και έχουν αποκτήσει ανοσία. Άραγε, αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για τα εμβόλια που χρησιμοποιεί η χώρα να τους κοπεί ο μισθός με τον οποίο ζουν την οικογένειά τους;;; Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου- τόσα κενά υπάρχουν – γιατί να τιμωρούνται για την γνώση και την αμφιβολία τους;;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης