Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε σύγχυση η κυβέρνηση για την μετάλλαξη Delta – Δεν διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο για το 4ο κύμα Covid

Σε σύγχυση η κυβέρνηση για την μετάλλαξη Delta – Δεν διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο για το 4ο κύμα Covid
Πολυγνωμία και αντιφατικές εισηγήσεις από τους λοιμωξιολόγους, η κυβέρνηση σε σύγχυση
Σχετικά Άρθρα

Χωρίς πλάνο και σε σύγχυση βρίσκεται η κυβέρνηση για την εξέλιξη της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοιού σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της εξάπλωσης του ιού. Τα πορίσματα των επιστημόνων είναι το λιγότερο αντιφατικά και έχουν μπερδέψει την κυβέρνηση και τον κόσμο. Αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρθούν αποφάσεις αλλά ακόμα δεν μπορούν να αποφασίσουν σε ένα στιβαρό επιχειρησιακό σχέδιο.

Πολυγνωμία και αντιφατικές εισηγήσεις από τους λοιμωξιολόγους, η κυβέρνηση σε σύγχυση

Άλλοι φοβούνται ότι θα γίνουμε Πορτογαλία με αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων σπέρνοντας τον τρόμο σε κοινωνία και επιχειρήσεις και άλλοι πιστεύουν ότι δεν θα εξελιχθεί ο ιός το ίδιο καθώς η Πορτογαλία είχε πολύ μικρότερο ποσοστό εμβολιασμένων στις νέες ηλικίες, δηλαδή στις ηλικίες που μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός.
Άλλοι, πλέον, ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα η μετάλλαξη Delta θα κορυφωθεί μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα εκτονωθεί οπότε ίσως να μην επηρεαστεί τόσο το ελληνικό καλοκαίρι. Και άλλοι, σύμφωνα με τα μοντέλα τους κάνουν μαύρες προβλέψεις ακόμα και για 18.000 κρούσματα τον Οκτώβριο!

Αβεβαιότητα για τα μέτρα για την εστίαση, η κυβέρνηση θα διχάσει ξανά

Η κυβέρνηση έχει επίσης μπερδέψει με τα μέτρα που θέλει να επιβάλει στις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας. Από το μικτό σχήμα μέσα στους κλειστούς χώρους και τον διαχωρισμό ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους τώρα τείνει να δώσει τους κλειστούς χώρους αποκλειστικά στους εμβολιασμένους.
Άραγε και αυτή η απόφαση δεν προωθεί τον κοινωνικό διχασμό;
Όπως και όλες εκείνες που θα απαγορεύουν σε ανεμβολίαστους πολίτες να εισέρχονται σε θέατρα, σινεμά, γήπεδα και άλλους κλειστούς χώρους.

Ανακολουθίες με την μάσκα, ενδεχομένως να γίνει υποχρεωτική μέσα στο κατακαλόκαιρο

Επίσης, η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τον κόσμο για το τι θα γίνει με την μάσκα.
Αν θυμάστε καλά, γνωστοί λοιμοξιολόγοι ισχυρίζονταν ότι ποτέ δεν εισηγήθηκαν την άρση του μέτρου σε αντίθεση με κυβερνητικά στελέχη που έλεγαν ότι άκουσαν την επιτροπή και την απέσυραν στους εξωτερικούς χώρους. Τώρα η κυβέρνηση δεν ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει;
Να την ξαναθέσει υποχρεωτική για όλους στους εξωτερικούς χώρους ή μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί;
Άλλη μία πρόταση που σίγουρα δεν θα εφαρμοστεί…

Γιατί η κυβέρνηση ασχολείται με τους νέους με τα ήπια συμπώματα και όχι με τις επικίνδυνες ηλικίες;


Στο θέμα των εμβολιασμών, η κατάσταση δεν είναι διαφορετικη.
Από την σιγουριά ότι μέχρι τον Ιούλιο θα είχαμε ένα ποσοστό εμβολιασμένων στο 70%, φθάσαμε στα μέσα Ιουλίου και το ποσοστό αυτό δεν έχει ξεπεράσει ούτε το 50%.
Η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει το αναξιοπρεπές μέτρο των 150 ευρώ για να αυξήσει τους εμβολιασμούς στις ηλικίες 18-25, ωστόσο, όπως φαίνεται προσχηματικά. Διότι όπως φαίνεται από τα στοιχεία, σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά νοσηλείας και οι νοσούντες είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε με πολύ ήπια συμπτώματα.
Προφανώς, η κυβέρνηση προσπαθεί να ανεβάσει το ποσοστό και να εμφανίσει ότι έπιασε το στόχο που είχε θέσει, για να κατοχυρώσει ένα «success story»…
Άλλωστε, γι’ αυτό και ανοίγει η πλατφόρμα των ηλικιών 15-17 –μία ηλικία που δεν κινδυνεύει καθόλου από τον ιό- προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.
Η κυβέρνηση θέλει απλά να παρουσιάσει ένα success story, αδιαφορεί για την πραγματική ανοσία
Πλέον η ομάδα Σκέρτσου εκφράζει μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα πιαστεί ένα ποσοστό 65% στο τέλος του καλοκαιριού το οποίο θεωρείται σημαντικό ποσοστό.
Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά:
Την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να παρουσιάσει ως success story ένα ποσοστό ή να ασχοληθεί με τις ηλικίες που πραγματικά μπορεί να κινδυνεύουν από την μετάλλαξη Delta;
Διότι από Σεπτέμβριο το ζητούμενο είναι τι θα κάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αρχές του χρόνου. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα εμβόλια που έχουν διατεθεί δημιουργούν μία ανοσία 6-8 μηνών, γι’ αυτό και οι φαρμακοβιομηχανίες ζητάνε να χορηγήσουν και 3η δόση.
Πλέον, το συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει ένα success story, ότι πέτυχε το πρόγραμμα Ελευθερία αλλά η υπόθεση πραγματική ανοσία στην Ελλάδα αγνοείται.

Σε μεγάλη αναταραχή ο δημόσιος τομέας από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Και φθάνουμε σε άλλη μία υπόθεση στην οποία επίσης η κυβέρνηση είναι και διχασμένη και θα ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο με την κοινωνία.
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί που έρχονται θα φέρουν αναστάτωση στα νοσοκομεία, στο ιατρικό προσωπικό και στους νοσηλευτές.
Και αν ισχύσουν αυτά που γράφει η επιτροπή Βιοηθικής ότι υπάρχει και δεύτερη γραμμή επαγγελμάτων για υποχρεωτικό εμβολιασμό, όπως τα Σώματα Ασφαλείας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δάσκαλοι, τότε είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος.
Καθώς, όπως λένε ακόμα και με ποινές όπως υποχρεωτική αργία ή δυσμενή μετάθεση οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επαναστατήσουν.

Άλλο ένα Βατερλώ της κυβέρνησης αν αναγκαστούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το rapid/self test ή pcr


Το ίδιο και χειρότερα στον ιδιωτικό τομέα. Θυμάστε που ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε
Εάν ασκηθούν πιέσεις στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είτε με το να πληρώνουν πλέον από την τσέπη τους το self test είτε το pcr που θα είναι υποχρεωτικό, τότε η κυβέρνηση θα υποστεί άλλο ένα μεγάλο Βατερλώ.
Πόσο μάλλον αν κινδυνεύσουν με απόλυση.
Όλα αυτά βέβαια είναι γνωστά στην ομάδα Σκέρτσου και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα βλέπουμε οι κυβερνητικοί να κάνουν δεύτερες σκέψεις καθώς με τις αρχικές αντιδράσεις τους επέδειξαν μία σκληρότητα που ο κόσμος δεν συγχωρεί εύκολα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης